روزه داری بر مبنای طب اسلامی و ایرانی

??????????
روزه و روزه داری و روش افطار خوری و یا سحرخوری بر مبنای طب اسلامی و ایرانی

?????????
روزه داری بر مبنای طب اسلامی و ایرانی
وضعیت مهندسی بدن ما :
۱- عروق بدن ما بیش از ۹۷ هزار کیلومتر است .
۲- سلولهای بدن ما میلیاردها میباشد .
۳- براساس حدیث نبوی ص گوارش بدن ما شامل (معده + روده کوچک + روده بزرگ ) مادر همه دردها است و پرهیز کردن درخوردن ، ریشه همه درمان ها ( منبع دانشنامه احادیث پزشکی ص ۲۲۴)
۴- امام علی ع : نوشیدن و خوردن دارو برای بدن به مانند صابون زدن به پوشاک است که پوشاک را تمیز می کند اما لباس را کهنه اش میکند ( کتاب دانشنامه احادیث پزشکی ص ۶۲)
با توضیحات بندیک الی چهار نتیجه میگیریم که برای بدن چهارهیئت رئیسه مغز ، قلب ، کبد و مجاری ادراری بدن هست که باید برنامه و تدبیر ویژه ماه مبارک اندیشیده شود
?? خاصیت روزه داری
۱-مزاج روزه درتمام بدن به صفراوی یعنی گرم و خشک مبدل میشود و طبیعتا حرارت بدن به بالای ۳۷ درجه با گذشت هرروز فعالتر میشه
۲- درایام غیر ماه مبارک رمضان گفته بودیم که برای پاکسازی گوارش حدود ده متری باید از مواد گیاهی زیر و سایر موارد استفاده شود :
۲/۱- شربت خاکشیر با اب گرم چندساعت مانده و ناشتا تا چندنوبت چهل روزه میل شود .
۲/۲- شربت سکنگبین عسلی پنج قاشق دریک لیوان اب ناشتا تا چهل روز میل شود .
۲/۳- دمنوش مغز فلوس مثل چای روزی یک لیوان با عسل میل تا ۲۱ روز یا نوبه ای شود.
۲/۴ – انواع استفراغ دهی به بدن ( حجامت + فصد + قی و استفراغ نوبه ای + تعرق دهی به بدن باورزش ارام )
۳- اما روزه داری برپایه دینمداری و شریعت اسلام سبب حذف بدن ازاخلاط سرد و مضره و اخلاط بلغمی است و به شدت پارکینسون ، لقوه ، ام اس ، سکته های سردبدن را کنار زده و گرایش خلط گوارش به گرمی مبدل میشود .
?قوانین جانبی ممنوعیت ها در روزه داری ::
۱- انجام حجامت درایام روزه داری ممنوع .
۲- حمام طولانی مدت درروز سبب ضعف بدن شده و خاصه با اب سرد بشدت عامل ضعف است .
۳- برای دفع بوی بددهان ، نصف استکان سرکه سیب طبیعی را با آب مخلوط و درسحر چندنوبت غرغره کرده تا بوی سوخته خلط صفرا درحلق و دهان فعال نشود .
۴- نوشیدن چای سیاه و چای سبز و بالاخص با دوز غلیظ ان ممنوع شود چون خشکی گوارش + خشکی لب +افزایش استرسها + افزایش ادرار + کم شدن اب بدن + کم شدن آهن خون + ضعف را درپی دارد .
مگر چای بسیارکمرنگ و با هل و بهارنارنج مصرف شود .
۵- معده ضعیف را با دمنوش هل + سوزش معده رابا سکنگبین + معده درد را با دمنوش نعنا و نبات باید آماده سازی کرد .
۶- تخم شربتی درشربت موقع افطار سبب اسپاسم عضلات و افزایش درد کمر میشود پس مصرف ان محدود شود .
۷- ضماد سرکه طبیعی بصورت نوبه ای به جلوی پیشانی چند قطره ضماد شود تا خلط صفرا کاهش یافته تا سرگیجه رخ ندهد.
۸- پیاده روی شبانه پس از دوساعت بعد افطار مفیداست والا درایام روز مشکل ساز است.
۹- مصرف شیرنی زولوبیا و بامیه قنادی ها با روغنهای صنعتی و کارخانه ای برای گوارش به علل چسبندگی آن مضراست .
۱۰- بعدازافطار تاسحر به بهانه تامین اب درروز و رفع عطش، بیش از ده لیوان اب میل میشود که تبعیت ازاین روش، بسیار برای ایجاد ضعف گوارش و ایجادسستی بدن و بروز تنوع کیستها در کلیه مضراست .
۱۱- مصرف آش رشته با ترکیب سیر و پیاز برای هنگام افطار مضراست چون معده قدرت هاضمه دراین ساعات ندارد
ادامه دربخش دوم ???


کانال و سایت تجارب اسلامی و طب سنتی – حسین معارفی

برچسب ها: تغذیه روزه داری, روزه داری, روزه, مزاج روزه

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن