غذاهای با طبع گرم و تر برای مزاج سوداوی مناسب است، به شرطی که اصل متعادل سازی با مصلحات، رعایت شود.

۱٫ آبگوشت سنتی با گوشت گوسفند، دنبه و استخوان، نخود، زردچوبه، بدون رب و گوجه فرنگی

۲٫ انواع آش ها و سوپ های ایرانی

۳٫ انواع خورشت های ایرانی

● میوه های مناسب طبع سودا:

خرمای شیره دار، انجیر، انبه، مرکبات شیرین، انار شیرین، سیب شیرین، تمام میوه های فصل اگر شیرین باشند و میوه ها بصورت جدا جدا مصرف شوند.

 ● سبزیجات مناسب طبع سودا:

انواع سبزی خوردن بجز گشنیز، کاهو با مصلح، هویج، کرفس و جوانه گندم

● لبنیات مناسب طبع سودا:

مصرف شیر گرم شبها و با مصلح (خرما یا عسل) خوب است.

● نوشیدنی های مناسب طبع سودا: (شامل عرقیات، دمنوش ها و شربت ها)

نوشیدنی های با طبع گرم برای افراد سوداوی مناسب است، که از آن جمله می توان به دمنوش بادرنجبویه، زعفران، دارچین، زنجبیل، گل گاو زبان، شربت عسل، شربت شیره انگور، شربت شیره خرما و عرقیات سنتی مثل عرق بیدمشک، بهار نارنج، نسترن، نعناع، پونه، و مانند آنها اشاره نمود.

  دکتر حسن اکبری  متخصص آسیب شناسی،دانشیار پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،محقق و مدرس طب اسلامی ایرانیww.drakbary.com