سیب و خواص درمانی را با نگاهی به طب سنتی چیست

?بسته سلامت فارس?

 ?خواص سیب?

?سیب مقوی مغز است.

?فشارخون را منظم می‌کند.

?جویدن سیب، عضلات فک را قوی‌تر می‌سازد.

?از بروز بیماری نقرس و درد مفاصل پیشگیری می‌کند.

?اثر آرام بخشی دارد،دم کرده ی پوست سیب که با اندکی عسل شیرین شده باشد، نوشیدنی آرام بخشی است.

? آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شویه‌ای ساده و طبیعی محسوب می‌شود.

? برای دندان‌ها و لثه‌ها مفید است،اسیدهای موجود در سیب، هنگام جویدن باکتری‌های دهان را از بین برده و دندان‌ها و لثه‌ها را تمیز می‌کنند.

///////////////////

نظرات تحقیقی خودم

* سیب از منظر معصومین علیهم السلام :

* امام صادق (ع): اگر مردم مى دانستند که در سیب چیست ، بیمارانشان را جز به سیب درمان نمى کردند. بدانید که سیب ، بویژه ، سودمندترین چیز براى قلب و مایه ى شست و شوى آن است .

* امام صادق علیه السلام : سیب ، پالاینده و خوش بو کننده معده است .

* امام صادق (ع)-: سیب ، معده را گشایش میدهد، همچنین فرمود : سیب بخور، چرا که حرارت را فرو مى نشاند، درون را سرد مى کند و تب را مى برد.

* در حدیث دیگرى است که فرمود: وبا را از میان مى برد.

* امام صادق علیه السلام : به تب داران خود سیب بدهید، چرا که هیچ چیز، سودمندتر از سیب نیست .

* دعائم الاسلام – درباره امام صادق (ع) روایت شده است که : مردى از سرزمینى وبا زده به ایشان نامه نوشت و از وباى آن جا خبر داد.

امام (ع) در پاسخ نوشت : ((بر تو باد سیب . آن را بخور)).

او هم این کار را انجام داد و عافیت یافت .

و فرمود: ((سیب ، حرارت را فرو مى نشاند و درون را خنک مى کند و تب را مى برد)).

* از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: ((اکل التفاح فی اسحار)) یعنی سحرگاهان سیب بخورید.

* سیب شناسی از نظر مزاج  :

مزاج سیب شیرین و رسیده : گرم و تر و مصلحات آن دارچین و گل قند عسل

مزاج سیب ترش :  سرد و خشک

مزاج سیب میخوش  : معتدل

سیب قرمز تازه بیشتر از سیب سفید مفید است.

* خاصیت ذاتی و دارونی سیب :

تقویت کننده مغز و اعصاب – دفع کننده سرطان های ریه،معده و پروستات — دفع کننده مرض چاقی – خنثی کننده سموم و زهر در بدن – حل کننده اسید اوریک بدن – حذف مواد سنگین در روده ها – دفع مدفوع خشک شده از روده ها – بهبود عملکرد دستگاه گوارش – داروی موثر برای سیستم کودکان – تقویت کننده عضلات بدن – آرامش دهنده قلب – بوئیدن آن نشاط و شادی تولید میکند – برطرف کننده افسردکی – دفع کبد چرب – دفع کننده سیاتیک – حلّال کلسترول و دافع ازدیاد فشار خون و از سکته های قلبی جلوگیری می کند – ضد روماتیسم- ملیّن کننده – خون غلیظ را تصفیه می کند – بافت های سلولی را جوان نگاه می دارد – جوان کننده – طراوت بخش پوست بدن بالاخص صورت – دفع پیری زود رس در تمام سلولها – پاکیزه کننده رحم و دفع عفونت زنانه – تنظیم کننده قاعدگی – دفع اسهال های خونی – دفع روماتیسم – کم کننده حرارت بدن – داروی ویژه سرماخوردگی – خوردن یک سیب در روز، طبیب را دور می سازد –  درمانگر تبخال وآفت دهان باعسل صبح ها – دافع زکام – داروی مقوی برای تقویت جسم – دفع کننده اسهال های صفراوی و سنگ کلیه  – تقویت کننده باروری بشرطی که فراوان میل شود – ویار زنان را می کاهد –  خوردن سیب قبل از خواب ، بی خوابی را رفع می کند- استفراغ صفراوی را بند می آورد – دردهای سوداوی را برطرف می نماید –

روشهای سیب خوردن :

* معجون ویژه سیب درمانی : افراد کهنسال و معده ضعیف بایستی سیب رنده شده ( نیم کیلو ) همراه با گلاب ( نصف لیوان )  و عرق بید مشک ( نصف لیوان ) و عسل یک الی دوقاشق و اندکی زعفران را مخلوط و در صبح و عصر مصرف کنند .

( این ترکیب برای کسانی که دارای دهان تلخ و صبحگاهان حالت تهوع دارند و در میانه روز بشدت دارای ضعف هستند مفید است )

* رب سیب برای تقویت قلب، معده، کبد و دفع سموم مفید است .

(طرز تهیه رب سیب: آب سیب رسیده شیرین را بگیرید و در ظرفی بریزید و روی حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری(مثلا روی کتری در حال جوش) قرار دهید، آنقدر بماند تا غلیظ شود و به قوام رب برسد. )

خوردن رب سیب : غلیان خون و صفرا را فروکش می کند ، زنانی که خونریزی ماهانه آنها زیاد است در ایام عادت هر روز صبح دو و سه قاشق غذا خوری مربای سیب بخورند تا ترشح خون آنها کاهش یابد .

* ابن سینا در این باره می نویسد: المشوی فی العجین ینفع من الدود و من ذوسنطاریا

اگر سیب خوراکی را در خمیر گرفته در تنور بریان کنند برای درمان کرم روده و معالجه اسهال خونی سودمند است.

* ابن سینا می گوید:ان کان هناک غم من الحراره کان عظیم النفع. اگر انسان غمگین باشد و حرارت بر مزاج غلبه داشته باشد، سیب در تعدیل حرارت و رفع غم و اندوه نفع دارد.

* مردم انگلیس چون عقیده دارند که هر کس روزی یک سیب بخورد پزشک را از خود دور کرده است .

* شیره سیب اثر مفیدی در سرماخوردگی، گرفتگی صدا، سرفه، بیماری‌های سینه‌ و حالات عصبی دارد.

مضرات سیب :

سیب معمولی : بعد از خوردن سیب نوشیدن آب ضرر و موجب فساد غذا در معده می شود.

سیب کال : موجب تب های مختلف، ضعف حافظه، نفخ شکم و درد عضلات می شود.

سیب ترش : زیاد خوردن سیب ترش و نارس باعث کم شدن حافظه و ایجاد فراموشی می شود ، اعصاب را ضعیف و انسان را ترسو می کند .

برچسب ها: آنتی بیوتیک طبیعی, پوست, تغذیه, تقویت بدن, سیب درختی, معجون ها, میوه جات

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن