شیر خوراکی و بررسی خواص و معایب نوشیدن آن بر مبنای طب سنتی

کانال تجارب طب اسلامی و ایرانی:
?? شیر ;
شیر دارای ۳ جزو تشکیل دهنده است 

  ۱. ماییت (بخش آب شیر)

  ۲. دهنیت (بخش چربی شیر) 

۳. جبنیت (بخش سفید و املاح شیر) جبنیت و ماییت سرد هستند و بخش دهنیت گرم
اگر شیر کم چرب باشد یعنی سردی بیشتر و اگر چربی بیشتر باشد مصادف با سستی و کرخی در بخش گوارش پس باید شیر هر سه جز را متناسب داشته باشد و برای جوشاندن شیر برای اینکه ماییت آن تبخیر نشود مقداری آب اضافه کنید مثلا برای چهار لیوان شیر نیم لیوان آب با دمای شیر اضافه کنید .

?و کسانی که مدعی هستند به دلیل چربی خون نباید شیر چرب بخورند بهتر است اصلا مصرف نکنن چون شیر کم چرب سردی رو تشدید میکند و تولید بلغم بیش از حد کرده و همین بلغم سبب چربی درون بدن،خون و کبد خواهد شد .

✅وقتی به شیر ادویه مثل زنجبیل یا دارچین میزنید حالت دارویی پیدا میکنه و شیری که چربی آن گرفته شده مناسب افراد گرم مزاج یا کسانی که معده گرم دارند میباشد.

??با مصرف زیاد شیر انتظار استخوان سازی و رفع پوکی استخوان نداشته باشید چون ماده وارد شده بیش از حد بر بدن در طب سنتی مخالف ساخت استخوان است و این امر سبب کاهش بافت استخوانی خواهد بود خصوصا مفصل ها .

✅سردی بیش از حد غلبه مزاج بلغم را بر جسم تحمیل میکند و این بلغم مانع ایجاد خون سازی مفید میشود و رطوبت زیاد سبب بی کفایتی بافتها میشود و قدرت تغذیه مناسب را نخواهد داشت از طرف دیگر مصرف زیاد شیر قدرت هاضمه را ضعیف کرده و هاضمه ضعیف یعنی عدم مناسب جذب خون و جذب ناقص  کیفیت مناسب برای بدن را ندارد و تخریب ماده در معده که دچار ضعف شده ایجاد میشود و بخش اندکی از ماده قابل استفاده است.

??اگر شیر سردی زیاد شود یعنی ماییت و جنبیت آن سبب عوارض و مشکلات و بیماری سردی خواهد شد و اما اگر گرمی شیر همان دهنیت شیر بیشتر از حد مجاز باشد سنگینی در هضم ایجاد میشود و گرفتگی مجاری گوارشی وکبدی را ایجاد میکند.

??در خوردن شیر باید چند نکته را در نظر گرفت:

❌خوردن شیر سرد مضر است که سبب مشکلات گوارش سردی ذات شیر و سردی عارضی آن خواهد شد

✅خوردن شیر در فصل بهار و اوایل تابستان که هوا گرم است و گرمای بدن هم بالاست شیر در بدن سریع فاسد میشود و ایجاد عفونت میکند و بیماریهای تب دار ایجاد میکند
شیر را در فصل سرد گرم کرده و با عسل میل کنید .

✅نکته :زمانی که شخص تب دارد شیر ندهید چون گرمای تب در گوارش سبب شدت تب و عفونت میشود و لطافت شیر دچار فساد در معده میگردد .

✅ کسانی که استعداد عفونت معده دارند در مصرف شیر دقت کنند به دلیل ماییت شیر که بستر عفونت را فعال تر میکند. در زخم های عمیق و شدید خارش های پوستی و برص با خوردن شیر مشکلشان تشدید میشود .

✅نکته :هر شخصی بیمار شد که خلطی غالب در بدن آن سبب شدن بیماری باشد همه اخلاط شیر در مصرف شیر کمترین مقدار با استفاده از مصلح باشد .

❌در افراد گرم مزاج یا افرادی که در مناطق گرم زندگی میکنند و مشکلات عصبی دارند افرادی که ام اس ویا فالج (هر فلجی که اعصاب حرکتی درگیر باشد) با مصرف شیر بر شدت اون کمک میکنند.

✅شیر برای افراد سودا مزاج مناسب است به دلیل رطوبت رسانی اما زیاد روی سبب سردی بر جسم میشود

❌با شیر =ترشی و شوری تضاد دارد و سبب انعقاد و بسته شدن آن در معده میشود .

⚠️شیر با غذاهای زیر با فاصله مصرف شود گوشت، ماهی، تخم مرغ ، پنیر ، پیاز ، تربچه ، میوه ، حبوبات
✅مصرف شیر در روز و به سمت غروب نرفته باشد

❌نکته :خوردن شیر قبل از خواب مضر به حاد است که نام آن را هلاک مردن جسم می نامند.

???????

منبع:مخزن الادویه

? @Mezajshenasi12 http://Telegram.me/Mezajshenasi12

برچسب ها: شیر, لبنیات, مزاج لبنیات, مصلح لبنیات, نوشیدنی ها

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن