ماست خوردن از منظر طب سنتی چه محاسن و معایبی دارد

مضرات خوردن ماست با غذا

   امروزه در اکثر سفره ما ایرانیان، ماست همراه غذا مصرف می‌شود و متاسفانه مردمان امروزی، بدون آن که از خوب و بد بودن آن آگاه باشند، آن را به این شکل مصرف می‌کنند و کودکان خود را نیز به خوردن آن تشویق کرده و آنان را نیز به این رویه اشتباه عادت می‌دهند و ناخواسته به مرور زمان بر بیماری‌ها و مشکلات خود و خانواده‌شان می‌افزایند و هرگز نمی‌دانند که چوب ندانم‌کاری‌های خودشان را می‌خورند.

باید بدانیم که خوردن ماست همراه با غذا هرگز توصیه نمی‌شود، زیرا مخلوطی که ماست همراه غذاهای پختنی به ویژه غذاهای گوشتی تولید می‌کند، مخلوط سالمی نیست.

ماست را در قدیم همراه غذا نمی‌خورند، بلکه آن را به صورت میان وعده مصرف می‌کردند. دانه‌هایی مانند گردو، کشمش، بادام زمینی، پسته و فندق را درون ماست می‌ریختند و به صورت عصرانه یا چاشت به عنوان میان وعده میل می‌کردند. با این کار اثر بدی که ماست همراه با غذا، در تولید مخلوط نا‌سالم دارد، از بین می‌رود؛ چرا که با فاصله از غذا مصرف شده و افزون بر آن سردی ماست نیز گرفته می‌شود.

برای بچه‌ها و سالمندان خوردن ماست به صورت تکمیلی توصیه می‌شود. بیشتر بچه‌ها‌ی امروزی ماست را خیلی دوست دارند، لذا به جای دادن ماست همراه غذا به کودکان، توصیه می‌شود ماست به همراه دانه‌های خوراکی به صورت میان وعده یا حتی در برخی مواقع به عنوان غذا؛ بدون این که در کنار آن غذای پختنی دیگری مصرف شود، با مقداری نان سنگک خورده شود. حتی می‌توان با کمی دم کرده زعفران هم سردی ماست را گرفت و هم آن را رنگی کرد تا برای کودکان جذاب‌تر شود. آب لبوی پخته شده نیز برای جذاب کردن رنگ ماست پیشنهاد می‌شود.

 یادتان نرود خوردن ماست با سرکه (ترشیجات) یا آبلیمو در دراز مدت باعث لک‌های پوستی می‌شود. خوردن ماست با ماهی آن هم در یک شب زمستانی با توجه به این که هر دوی این خوراک‌ها سرد هستند و طبیعت زمستان و شب نیز هر دو سرد است، افراد مخصوصا سالمندان را که طبیعت سنی آنان نیز سرد است در هنگام خواب که آن هم دارای طبیعت سرد است، مستعد سکته مغزی می‌کند‌.

 وجود فراوان کلسیم در لبنیات باعث کاهش جذب آهن در بدن می شود

 زیرا اولویت جذب با کلسیم است و آهن جذب نشده و مستقیما دفع می گردد.

 یادآور می شوم کمبود آهن بیماری خطرناکی است که در زنان جوان بسیار مشاهده می گردد که ان هم خوردن ماست با غذااست  و باعث اختلالات شدیدی در بدن می شود. 

  – – – چون علت اصلی این بیماریهالبنیات می باشد

  آیا می توان باز هم توصیه به فواید لبنیات کرد؟؟؟؟

 آیا می دانید شرط اصلی بهبودی این بیماریها نخوردن لبنیات و ترشیجات می باشد.

 و بازهم به اطلاعتون میرسونم از مضرات ماست چکیده نشده که دوستان زیاد از ان مصرف میکند .

  باید دانست که طبع ماست سرد و تر بوده و اسید لاکتیک زیاد تولید میکند. ماستی که چکیده نباشد در آب آن سردی زیاد است. مضرات مصرف زیاد ماست چکیده نشده:

۱- پوکی استخوان و سائیدگی استخوان

۲- شب ادراری بچه ها

۳- یبوست

۴- ناراحتی اعصاب و روان

۵- صرع (برای کسانی که طبع سرد دارند)

۶- عرق کردن زیاد

۷- آلرژی

۸- عرق کردن زیاد (کف دست – زیر بغل – کف پا)

۹- ارتروز

۱۰- رماتیسم

۱۱- سیستم ایمنی بدن را کم می کند خار استخوانی در پاشنه پا یا در استخوان دنبالچه ایجاد می کند و نمی تواند روی صندلی بنشیند.

  اگر ماست میل داشتید از ماست چکیده + نمک + پونه کوهی یا نعناع + کاکوتی + پودر موسیر بمقدار کم استفاده کنید

برچسب ها: تغذیه بد, لبنیات, ماست

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن