ماهی و مضرات و محاسن آن بر مبنای طب سنتی

????⛔️⛔️⛔️⛔️ماهی‌هایی که در اقیانوس و آب‌های شور دریا زندگی می‌کنند؛ مزاج سرد و تری دارند. هرچه آب‌ها شورتر باشد، سردی طبع ماهی کم می‌شود و هرچه آب سردتر باشد، سردی مزاج هم بیشتر است.
از آن سو ماهی‌هایی که در آب‌های شیرین زندگی می‌کنند، مانند ماهی قزل آلا، طبع معتدل دارند.

بهترین طعم دهنده برای ماهی که طعم مطلوب و ترشی دارند و مزه خوبی به ماهی می‌دهد، نارنج است.
نارنج مزاج گرمی دارد و در بین ترش مزه‌ها تنها ترشی است که این مزاج را دارد.

بهترین زمان برای مصرف ماهی
این غذای خوشمزه را بهتر است در وعده ناهار مصرف کنید. این غذا بر خلاف باور همگان بهتر است در فصول گرم سال مصرف شود.
طبع ماهی به دلیل سرد بودن، در فصول سرد منجر به مشکلاتی در گوارش و هضم، ضعف و بی حالی می‌شود. این غذا، می‌تواند تشدیدکننده بیماری‌های سردی همچون روماتیسم مفصلی، آلزایمر، افسردگی و … می‌شود.
_ خوردن ماهی به همراه مواد غذایی دیگر که طبع سردی دارند مانند دوغ، ماست و …موجب ضعف شدید، افزایش احتمال سکته، لک و پیس، سردی معده و … میشود.

@Mezajshenasi12

/////////////////////////////////////////

⛔️⛔️⛔️⛔️???? مداومت در خوردن “#ماهی” سبب ضعف #معده و برص می‌شود

? گوشت ماهی برای صاحبان مزاج سرد و تر, افراد با غلبه سردی و تری در مغز,کسانی که عصب و معده بلغمی (سرد و تر) دارند مخصوصاً در افراد چاق، مضر است؛ مداومت در خوردن ماهی در مناطق غیرمعمول سبب ضعف معده و اسباب بیماری برص (پیسی) را فراهم می‌کند.

? طبیعت مطلق ماهی از دیدگاه طب ایرانی سرد و تر است؛ بهترین نوع ماهی, ماهی‌ای است که در آب جاری جنب‌وجوش داشته باشد. ماهی روبیان که به میگو مشهور است، دارای مزاجی گرم و تر است و اگر با روغن نارگیل و پیاز کباب شود, محرک قوای باروری و گرم‌کننده رحم, مقوی اعصاب, مولد خون و از بین برنده کرم کدو است.

? خوردن ماهی، شبها ممنوع است زیرا بدترین زمان خوردن ماهی، در وعده شام است, خوردن ماهی هنگام شب باعث بیماری می‌شود؛ در وعده شام به‌دلیل طبیعت سرد شب بهتر است, غذایی با طبع گرم‌ و تر مصرف شود.

? اشخاصی که بر اثر خوردن ماهی دچار تهوع می‌شوند، می‌توانند برای جلوگیری از این حالت از آب “به”، آب زیره یا دم‌کرده زنجبیل استفاده کنند, گوشت دم و حوالی باله‌ها به‌سبب حرکت زیاد آن نواحی لطیف‌تر است.

? مداومت در خوردن ماهی در مناطق غیرمعمول سبب ضعف معده و اسباب بیماری برص (پیسی) را فراهم می‌کند همچنین آشامیدن آب بعد از خوردن ماهی بسیار زیان‌آور است؛ مصرف ماهی همراه با شیر, ماست و تخم‌مرغ یا گوشت سایر حیوانات بسیار مضر بوده و موجب بروز بیماری‌های مزمن می‌‌شود.

? مصلح ماهی در افراد بلغمی (سرد و تر)، زنجبیل پرورده، گلقند، ترشی کبر و گلپر است؛ گرم‌مزاجان می‌توانند ماهی را با کمی سرکه مصرف کنند, ماهی سبب تشنگی می‌شود, نباید بعد از ورزش سنگین، خشم مفرط و به‌طور کلی بعد از هر عملی که گرم‌کننده معده است، غذاهایی مانند ماهی را که سریع در معده فاسد می‌شود مصرف کرد.

? گوشت ماهی برای صاحبان مزاج سرد و تر, افراد با غلبه سردی و تری در مغز, کسانی که عصب و معده بلغمی (سرد و تر) دارند مخصوصاً در افراد چاق، مضر است.

? بهتر است ماهی روی آتش کباب و به‌صورت تازه مصرف شود, ماهی کبابی بهتر از بریان‌شده آن در روغن است, زیرا هضم معدی آن راحت‌تر است, ماهی‌ای که همان روز صید شده باشد و بوی بد نیز نداشته باشد بهترین نوع ماهی است چرا که گوشت ماهی لطیف است و سریعاً دچار عفونت و فساد می‌شود, ماهی سواحل دریا بهتر، نازک‌تر و لذیذ‌تر از ماهی رودخانه است‌, ماهی قنات, گودال‌ها و چشمه‌های کوچک و زمین‌های پست و آب‌های کثیف، بدبو است, مخصوصاً اگر راکد باشد.

? کباب ماهی تازه سریع‌الهضم و صالح‌الکیموس، مرطب و چاق‌کننده مخصوصاً در زنان است, بهتر است اندازه ماهی متوسط باشد‌ و حرکت زیاد و فلس بسیار نیز از نشانه‌های ماهی خوب است.

? ماهی دریا و آب شور، رطوبت کمتری دارد و بعضی انواع ماهی‌ها نسبت به بعضی از سردی کمتری برخوردارند؛ ماهی نمک‌سود از هر نوع که باشد گرم و مایل به خشکی است, ماهی نمک‌سود کهنه، گرم و خشک است اما از نظر غذاییت، غذاییت چندانی ندارد.

@Balgami
https://t.me/Balgami

…………………………………………………..

???⛔️⛔️⛔️⛔️?خواص انواع #ماهی

مزاج: سرد و تر
درجه: ۱-۲

?مصلحات:
آویشن ، زنجبیل ، عسل، خرما ،
???????????
❔❕بیشتر بدانیم

??کباب کردن ماهی روی آتش بهتر از سرخ کردن آن در روغن است.

?در گرم مزاجان سبب تقویت نیروی جنسی و نعوظ می شود. (مخصوصا به همراه پیاز تازه سبز)

?گرم مزاجان بهتر است ماهی را با سرکه مصرف کنند.

?آشامیدن آب بسیار بلافاصله پس از آن بسیار مضر بوده و سبب بیماری های مزمن می شود.

❌مصرف ماهی همراه با شیر و تخم مرغ و یا گوشت سایر حیوانات بسیار زیان آور است و سبب بیماری های مزمن می گردد.

?مفید برای:
تولید خون خوب،تامین رطوبت بدن،چاق کننده،افزایش شیر،رفع خشونت ریه،تنقیه فضولات ریه،تقویت کبد،ازدیاد منی،تقویت قوای جنسی (در گرم مزاجان)،نعوظ آوری،

⭕️مضر برای:
مزاج سرد و تر،مغز مرطوب،معده مرطوب،عصب،

? @Mezajshenasi12 http://Telegram.me/Mezajshenasi12

//////////////////////////////////////

???⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️مصرف #ماهی و #تخم‌_مرغ پخته هم‌زمان سبب بروز فساد #هضم و #اسهال شده و می‌تواند در صورت استمرار، ابتلا به #نقرس را به همراه داشته باشد.

//////////////////////////////////? @persianmedicine ?

///////////////////////////////////////////////////////////

 

برچسب ها: تغذیه, گوشت ماهی, ماهی

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن