نمک خوری در فرهنگ طب اسلامی و سنتی

?خواص مصرف نمک قبل از غذا?

?دکتر علی معماری?

?✍سه بار نمک خوردن قبل از غذا از فرزند آدم هفتاد دو نوع بلا را بر می گرداند که از جمله آنها جنون و جذام و برص است و نیز فرموده اند:هرکس پیش از هر چیز نمک بخورد سیصد وسی نوع بلا از او دفع می شود که آسانترین آنها جذام است.

طب النبی (ص۳۵)

?دلیل این توصیه از دیدگاه طبی?

?✍نمک دارای مزاجی گرم و خشک است که میتواند رطوبت وسرمای معده را از بین ببرد.

?✍مزاج سرد مزاجی است که به همراه خود سستی و کم تحرکی را به دنبال دارد.

?✍معده هر چه به سمت سردی برود تنبل تر شده و در هضم غذا و احساس سیری کندتر عمل میکند.

 ?تاثیر نمک در هضم غذا?

?✍خوردن کمی نمک پیش از صرف غذا باعث می شود معده قبل از غذا گرم و فعال شده و نیز رطوبت و سنگینی آن نیز از بین برود و آماده هضم کامل غذا شود.

?✍این امر از ترش کردن و احساس سوزش سر دل بعد از خوردن غذا جلوگیری کرده و فرد را در حفظ و بهداشت معده یاری میکند.

?✍مصرف نمک قبل از غذا نزله های گوارشی که خود عامل تولید ۱۵۰ بیماری می باشد را از بین میبرد. نزله ها خلط سنگینی هستند که فشار زیادی به کبد می آورند و با مصرف نمک از بین رفته و به دلیل آسان کردن کار کبد مانع ایجاد لک های قهوه ای ، بیماری های کبدی و…می شود.

?نکته مهم?

?✍نمکی که در اینجا ذکر شد نمکی است که فرایند های شیمیایی روی آن صورت نگرفته و محصول طبیعت است.

?✍نمک طبیعی مانند سنگ نمک و یا از منابعی مانند دریاچه ها به دست می اید و فقط تصفیه فیزیکی (جداسازی ناخالصی هایی مانند :گل و…)روی آن انجام می شود.

?✍در آنالیز نمک طبیعی به اثبات رسیده که نمک طبیعی سرشار از عناصری مانند کلسیم، منیزیوم، پتاسیم، آهن و غیره است که می تواند نقش مهمی در بی نیازی بدن به مکمل ها داشته باشد.

برچسب ها: گوارش, معده, نمک, هضم تغذیه

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن