تخمدان پلی کیستیت

????در تخمدانهای پلی کیستیک، فولیکول های ریز و متعدد (مثل دانه های مروارید) سطح تخمدان را پر می کنند. فولیکول ها هیچ مسابقه ای با هم نمی دهند، تنبل هستند! به همین دلیل، نام عامیانه ی “تنبلی تخمدان ” را به آن داده اند. در کل هر مشکلی که باعث شود تخمدان، تخمک گذاری نکند و فولیکول هایش با هم به رقابت نپردازند، تنبلی تخمدان نام دارد .

در تصویر زیر ، می بینیم که در تخمدان پلی کیستیک ، فولیکولهای تنبل و نارس، سطح تخمدان را پر کرده اند. اما در تخمدان نرمال، یک یا چند فولیکول به مرحله بلوغ می رسند.

علایم سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOs):
علایم سندرم تخمدان پلی کیستیک (تنبلی تخمدان) را می توان به علایم اصلی و فرعی تقسیم کرد:

علائم اصلی:
شامل بالا رفتن آندروژن خون، پریودهای نامنظم، تایید وجود کیست های ریز متعدد در سونوگرافی و … می باشد.

علائم فرعی:
شامل چاقی، رشد موهای زائد مردانه ( در ران، شکم، سینه و …)، آکنه و جوش های مقاوم، پوست چرب، افزایش فشار خون، تیره و مخملی شدن نواحی چین دار بدن، دیده شدن فولیکول های ریز و نارس در تخمدان، ضخیم شدن پوسته ی تخمدان، بزرگ شدن تخمدان و … می باشد.

برخی از عوامل موثر در ایجاد سندرم پلی کیستیک تخمدان:

۱- ژنتیکی (ارثی)

۲- افزایش هورمون جنسی مردانه (آندروژن): آندروژن ها توسط تخمدان ها و غدد فوق کلیوی ساخته می شوند. همه ی زنان مقادیر کمی آندروژن در خون شان دارند، اما اگر سطح این هورمون از مقدار مشخصی بالاتر رود، منجر به اختلال در تخمک گذاری و ایجاد عوارضی چون رشد موی زائد، آکنه و … می شود .

۳- سبک زندگی: شامل تغذیه نا سالم، تحرک پایین، اضافه وزن و … می باشد.

@tanbalitokhmdan

برچسب ها: تخمدان, کیست پلی کیستیک

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن