سرماخوردگی را با طب سنتی سالمسازی کنیم

برای مقابله با سرماخوردگی و بالاخص سردرد نیاز به دانستن فشارخون هست 

درمجموع راهکارش تقویت عمومی بدن بشرح زیر است

سرماخوردگی را با نگاهی به طب سنتی درمان کنیم :

 *علل پیدایش سرماخوردگی چیست :

 اگر در کشور تن پرخوری زیاد شود و یکنوع غذا خوردن فراموش شود و معده را زبانه دان غذای متنوع کنیم قطعا مراحل هضم در روده ها خسته و سموم بدن افزایش می یابد. 

 سرماخوردگی معمولی با علایم گرفتگی بینی، احساس ناخوشی، آبریزش مکرر بینی، عطسه، گلودرد، ریختن اخلاط بینی به حلق و تب بوده و یک عفونت ویروسی در ناحیه تنفسی فوقانی است. علائم این بیماری معمولا بتدریج طی یک یا دو روز خود را نشان می دهد، در روزهای سوم و چهارم به شدیدترین حالت خود می رسد و پس از آن تقریبا در روز پنجم یا هفتم آرام آرام مرتفع می شود.

 

 * راهکارهای ساده و سنتی برای مقابله با سرماخوردگی

 در این دوران غذاهای چرب، شور و غلیظ نباید خورد و در مقابل باید بخورات و بوییدنی‌هایی مصرف کرد.

 مهار دمای بالای بدن با پاشویه آب ساده و عرق کاسنی و ختمی _ ما باید عادت کنیم به روش اجدادمان ، بصورت نوبه ای با خوردن منضجات ( پزنده های اخلاط کثیف ) و مسهلات ( رقیق کننده ها ) و کم خوری ، بستر تخلیه فضولات بدن را فراهم کنیم _تقویت بدن با گرده گل زنبور عسل روزی یک قاشق ناشتا در آب ولرم با اندکی عسل  _ عرق کردن بدن با دمنوش بسیار رقیق مثل زنجبیل و دارچین در افراد مزاج سرد   _ مصرف عسلاب با اندکی نعناع _ دوری از سرما در زمستان-    خاریدن و ماساژ سر _ بادکش ( گرم و یا سرد ) آرام و روزانه روی کتف ها و کنار ستون فقرات _ شانه کردن سر تا پیازچه _ مصرف سوپ و تغذیه رقیق و آبکی و نرم ، استفاده از کدو، شلغم، زردک یا هویج، تره، روغن بادام و آرد جو یا آرد برنج در غذاها _ پرهیز از مصرف گوشت به ویژه گوشت قرمز __ استراحت کافی ( منظور زیاد خوابیدن نیست ) برای افزایش توان دفاعی بدن _ حذف کامل مواد گیاهی اسانس دار ادویه جات ( به غیر از زردچوبه ) و ترشیجات و شور ها و غذاهای سرد و تر (بلغم زاها، مثل ماست، بادمجان ، قارچ و ماهی _ دوری از خربزه و انگور _ مصرف زیاد لیموشیرین و لیموترش _ شلغم ( با مزاج گرم و خشک ) _ مالیدن تدریجی و آهسته روغن نعناع روی بینی و گونه ها ( اگر حساسیتی رخ داد قطع شود ) – شربت انجیر خوردن – کدو حلوایی با پوستش و اندکی عسل بسیار مفید بوده – دمنوش رقیق شیرین بیان (مضر برای افراد دارای فشارخون و زنان باردار ) _ آب خیار _ ، مصرف اندک میوه‌های با طبیعت سرد و تر مثل (پرتقال، نارنگی) _ ممنوعیت سالاد سس _ ممنوعیت دوغ و ماست _ مضر بودن مصرف آب یخ و بستنی _ مضر بودن شدید آب میوه کارخانه ای _ حذف قهوه و کاکائو و شیرینی کارخانه ای – ممنوعیت  غذاهای آماده رستورانی _ مصرف خشکبار و تخمه جات در این دوران برای تولیدگرمای بدن _ ممنوعیت تناول خرما _ مصرف عرقهای ختمی ، کاسنی ، عناب ،  آویشن ، پونه _ دوداز راه دور ترکیبات اسفند با کندر با عنبر نسارا و مقل ارزق با هدف گرم کردن خون _ نرم کردن و رطوبت دهی به پوست با روغن بادام – پرهیز جدی از مصرف داروی آنتی هیستامین جهت بند آمدن زکام و آبریزش _ پرهیز از خواب وسط روز و پس از غذا _ سوپ گشنیز بعنوان داروی ارزان و تاثیر گذار برسرماخوردگی _

 * دمنوشهای گیاهی مزاج گرم برای افراد سرماخورده با مزاجهای بلغمی و سوداوی ( سرد ):

 به عنوان جایگزین داروی آنتی بیوتیک یعنی چرک خشک کن ها مثل نعناع، پونه، آویشن، بابونه شیرازی ، پرسیاوشان، زوفا ، اسطوخدوس و..

 *دمنوشهای گیاهی مزاج سرد برای افرادسرماخورده با مزاجهای صفراوی و دموی ( گرم )

 به عنوان جایگزین داروی آنتی بیوتیک یعنی چرک خشک کن ها مثل : خطمی، پنیرک، بنفشه، عناب، کاسنی ، برگ اوکالیپتوس، نیلوفر و داروی قذیمی ها معروف به چهارگل ( مرکب از گل نیلوفر، گل بنفشه، گل پنیرک و گل کدوی سبز و عنّاب و گل خطمی و گل زوفا و و گل گاوزبان ) ….…. و به هنگام خوردن با اندکی عسل .

 * داروهای گیاهی ژله ای برای سرما خوردگی :

 به روش قدیمی ها همان چهارتخمه با طبع سرد (مرکب از بارهنگ، قدّومه شیرازی، تخم مرّو، بالنگو، تخم شربتی، تخم ریحان، به دانه ، اسپرزه ، سپستان، صمغ عربی، کتیرا و یا شکر تیغال پاک شده ) … که ریختن یک قاشق غذاخوری از ترکیبات فوق در یک لیوان آب جوش و بعد از ده دقیقه قاشق قاشق مزه کردن و سپس قورت دادن است .

 روشهای جلوگیری از ریزش آب بینی و حلق به گلو ، سینه و سپس تولید عفونت ها :

 ۱= کمپرس گرم روی سر ( در سرد مزاجها ) است (کمپرس نمک  ، مقداری نمک را در ظرفی گرم کنید. در حین داغ شدن نمک برای جلوگیری از سوختن آن، مرتب آن را هم بزنید. پس از داغ شدن نمک، آن را سریعاً داخل یک پارچه یا کیسه ریخته روی سر قرار دهید. ) حتّی المقدور به صورت طاقباز نخوابید، بلکه به حالت نیمه نشسته بخوابید و در صورت امکان دو سه بار از خواب بیدار شوید و بینی و گلو را تخلیه کنید.

 ۲= آش ویژه برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بالاخص با ترکیب ( سیب درختی ،سبزی گشنیژ، برنج ایرانی ، ماهیچه گوسفند ، سبزیجات ، کدو حلوایی ، هویج ، پیاز ، فلفل سبز ، شلغم ، زوفا ، بنفشه ، سیر،  پرسیاوشان و لیمو ترش  )

 ۳= پاشویه: پاشویه با آب معمولی ، بالاخص با کاسنی و ختمی ، برای درمان اکثر تب ها کافی است و همچنین می توانید یک اسفنج را به آب ولرم آغشته کنید و روی پوست بکشید. حتی شستشوی ساده دست و صورت هم می تواند به کاهش قابل توجه دمای بدن منجر شود.

 در ایام پاییز و زمستان برای مقابله با سرماخوردگی پیشگیری کنیم :

   شلغم بخار پز با اندکی عسل _  گرم کردن محیط زندگی و اشتغال تا زکام و دردهای مفصلی فعالتر نشود _ ضد عفونی کردن منزل و محل کار با بخور از راه دور با گیاهان (اکالیپتوس، بابونه و نعنا ) _ مبارزه جدی با خوردن آب یخ و سرد بعنوان شاخص گلو درد و گرفتگی صدا_  با تغذیه های غربی و سنگین ( مثل سوسیس، کالباس ، تغذیه ادویه ای با دوز بالا ،  تن ماهی ) قهر کنیم  _ دوری از استحمام با آب سرد که باعث تنگی عروق میشود و حتی پرهیز از استحمام با آب داغ  _ کنترل و تعدیل مزاج و پیشگیری از تجمع و انباشته شدن بدن از اخلاط کثیف ناشی از تغذیه و بیخوابی و استرسها _ استفاده از دمنوش رقیق دارچین و یا تغذیه جات _ چای گل‌گاوزبان با لیمو عمانی _ کنترل مصرف شکر، چون  چربی ساز و آسیب رسان بدن _ استنشاق با آب نمک، یادگاری از قدیمی ها برای فصل سرما _ مصرف زیتون و روغن آن _

برچسب ها: سرماخوردگی

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن