قلب را با نگاهی به طب سنتی مدیریت کنیم

قلب سلامتی و سلامتی قلبی

در مکتب پزشکی ایرانی، برای حفظ سلامتی و معالجه بیماری ها، علاوه بر نگاه کلی و جامع (holistic) به تمام بدن، به برخی اعضا توجه ویژه می شود. از این میان، قلب به عنوان یکی از مهم ترین اعضای بدن همیشه باید مورد توجه قرار بگیرد. مولفه ی مهمی که در حفظ سلامتی قلب باید مورد توجه جدی قرار بگیرد، تغییر و تحولات روحی-روانی (که در پزشکی ایرانی تحت عنوان اعراض نفسانی شناخته می شوند) هستند. اعراض نفسانی اگر به صورت شدید و ناگهانی یا مزمن اتفاق بیفتند میتوانند با آسیب به قلب زمینه را برای ایجاد بیماری یا تاخیر بهبودی در سایر اعضا و ارگان ها فراهم کنند .

غم و غصه، عصبانیت شدید، استرس ها و درگیری های ذهنی و ترسیدن ناگهانی همه می توانند قلب را مستعد عدم تعادل مزاجی خود کرده در درازمدت کارکرد آن را با مشکل مواجه سازند.

برای تقویت عملکرد قلبی علاوه بر مدیریت اعراض نفسانی، دستورات تغذیه ای فراوانی وجود دارد.

از میان میوه ها سیب، به و گلابی سه میوه ای هستند که می توانید برای این منظور مصرف آنها را دربرنامه غذایی خود بگنجانید.

یکی دیگر از راه های تقویت قلب که امروزه کمتر مورد توجه و استفاده قرار می گیرد بوییدن و لذت بردن از روایح(بوهای) خوش می باشد مثل بوییدن سیب یا ترنج خوشبو

قلب سلامتی و سلامتی قلبی-۲

@persianmedicine

قلب از منظر پزشکی ایرانی یکی از اعضای مهم و اصلی است. قدرت و نیروی بدن از قلب توسط رگها به اعضا مختلف می رسد. پس رعایت حال قلب در حفظ تندرستی و حتی درمان بیماریهای مختلف بسیار مهم است. به طوری که پزشک طب ایرانی در درمان اغلب بیماری ها در کنار تجویز داروهای مختص آن بیماری، داروهای تقویت کننده فعالیت قلب را نیز تجویز می کند. یکی از بهترین راههای شناخت سلامتی قلب در پزشکی ایرانی نبض شناسی است. خصوصا” مشخص کردن قوت نبض در این مورد می تواند راه گشا باشد(قوت نبض توسط مولفه های تعریف شده اندازه گیری می شود) امروزه نیز پزشکان با گرفتن فشارخون و ثبت فشارسیستول و دیاستول و همچنین مقایسه نبض دو دست می توانند از جوانبی از فعالیت قلب شما با خبر شوند.

در ادامه نکاتی که شما را در حفظ تندرستی قلب یاری می دهد، یادآوری می کنیم:

❣ دوری از فکر و خیال زیاد، ترس از آینده، غم و استرس ❣همراهی و همنشینی با افراد خوش مشرب و خوش سخن

❣خوشحالی معتدل

❣مصرف غذاهایی مثل گوشت گوسفند، کبک، بچه خروس، زرده تخم مرغ عسلی، عرق بیدمشک و گلاب می تواند در حفظ سلامتی قلب شما را یاری کند اما از طرفی مداومت بر خوردن غذاهایی مثل گوشت گاو اثر سوء بر سلامت قلب شما دارد.

❣ استشمام بوی گلها و گیاهان و عطرهای خوش البته با درنظرگرفتن شرایط مزاجی هر فرد

(دکتر رحیم فیروزی – متخصص قلب و عروق [فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژِی] از دانشگاه علوم پزشکی تهران – رزیدنت طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی قم)

ا???اکانال ◀️جامعه دانشگاهی پزشکی ایرانی▶️ توسط جمعی از رزیدنت ها و اساتید دانشگاهی طب سنتی ایران از دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور اداره و به روز می شود.

@persianmedicine

برچسب ها: قلب

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن