پوست خشک بدن را چگونه به پوست سالم و نرم با نگاه به طب سنتی مبدل سازیم :

**** چرا پوست بدن خشک شده است :

مزاج اولیه و ذاتی فرد پوست خشک دار در مرحله تولد به احتمال قوی گرم و خشک بوده و پس از مراحل رشد با تغییرات محل سکونت و کار و تنوع تغذیه ها بالاخص از نوع غیر شرقی آن و حضور در محافل اجتماعی پر انرژی و یا حوادث تند روزمره زندگی با بروز ناکامی ها و یا شادی های مفرط و نیز برخورداری از انواع آلودگی های صوتی و تصویری و… دوباره یک مزاج ثانویه برای خود درست کرده اید که باعث میشود اخلاطی کثیف و مزمن و لجوج غالب بر بدن سیطره یابد  و سپس این خلط غالب بر هیئت رئیسه بدن ( یعنی مغز + قلب + کبد + مجاری ادراری ) تاثیر گذار میشود و متناسب با این حرارت ، مزاج ثانویه ای فعال شده که در آن بخارات زرد رنگ متصاعد شده و تدریجا” آب خون خشک تر شده و عروق و روده و سلولهای سیستم بدن بالاخص در نواحی مغز ، رطوبات خود را تدریجا” از دست داده و خشکی سراسر بدن را در داخل و خارج فرا میگبرد .

آب خوری زیاد بالاخص در وسط غذا با غذای چرب – مصرف غذای پر کالری – پشت میز نشینی – غم و استرس و عصبانیت و بیقراری و ترس – نوشابه گازدار بالاخص کارمندان – تحرک نداشتن – استراحت فوری بعد از غذا تخریب سلولهای کبدی در اثر آمیزشهای ناسازگار – خامه – زبان – مغز – جگر – ماست با آبلیمو – پر خوری – قند و شکر – ادویه جات تند با زیاده روی در مجامعت – تند خوردن – مصرف کرتونها – آسپیرین – داروهای ضد تشنج – خستگی فراوان در سمت راست بدن – عادت به غذای فرهنگ غربی و عدم رعایت غذاخوری در شرع مقدس کاهش وزن سریع با تجویز دکترهای غیر متعهد با کاهوخوری و استخر درمانی با آب سرد یعنی لاغر کردن با روش غربی ها – بیماری نقرس ( اوره ) – چاقی زیاد – بد خوابی – عفونتهای ادراری – مصرف قرص و شربت های شهوت زا و یا قطره های تنگ کننده مجاری رحم – خالکوبی و تاتو گذاری – آب آوردن شکم ( براثر فعال شدن بلغم و عدم درمان بلغم ) – زندگی شهری و کارمندی – صحبت در بین غذا و ایستاده و راه رفتن با غذا خوردن – مصرف ویتامینهای سرخود – عدم رعایت غسل و بهداشت تناسلی – یبوست پی درپی– دلسترهای غربی و آدامسهای الکلی – قهوه خوری پی در پی – نجویدن غذا – کبودی بدن – لک گرفتن بدن – اگزمای پوستی – استعمال اسپری های عطرخارجی با فرمولهای ناشناخته – اسپری برای نعوظ–نوشیدنی های سرد و یخ به هنگام گرم بودن بدن – فراموش کردن روغن زیتون در سالاد و غذا – اختلافات محل کار و محله – بدبینی ها – اغتشاش در روده های بزرگ و کوچک با افکار منفی – طمع ورزی با آرزوهای دست نیافتنی – تماس با حیوانات و پرندگان – تماس با مواد شوینده – استفاده از گیاهان سمی و حساسیت زا بطور مستمر .

**** روش و یا تغذیه های ضروری برای دفع خشکی بدن :

مصرف پروتئین ها تازه باشند – برای تمیز کردن لباس های کثیف از صابون قدیمی استفاده شود و از پودر لباسشوئی پرهیز شود _ ایجاد رطوبت بدون اسانس در محل زندگی و محل کار – پرهیز از خوردن تخمه جات – کاهش تغذیه های مزاج گرم و خشک و مصرف تغذیه های گرم و تر تک خوری غذا و دوری از تنوع تغذیه در یک وعده – دوری مطلق از استرس ها – بازگشت خواب به موقع در شب هنگام بین ساعات ۲۲۰۰ الی ۲۲۰۰ – خلوت سازی اتاق محل کار و زندگی از وسائل تزئینی – مصرف شربت آرتیشو – روغن مال شب هنگام نا جریان خون رقیق شود _ نوشیدن روغن زیتوان در آب ولرم – پخته گوشت گاو جوان با چغندر – پیاز پخته – عرق و یا گیاهان و یا روغن های ( کدو ، سوسن ، صندل ، همیشه بهار ، بنفشه ، ژله بارهنگ و اسفرزه و ختمی ، نسترن  ) برای نوشیدن و استحمام  و یا مالش – مربای هلیله – مالیدن پوست لیموشیرین بر روی زخم و پوست بدن – عسلاب کنار – جوشاندن آب انار شیرین در ظرف مسی سفید نشده و استحمام مکرر – مالیدن آب خیار با پوستش به بدن – دمنوش نوبه ای عناب – استحمام و خوردن دمنوش ترکیبی گاوزبان و غازیاغی و مریم گلی – دمنوش شنبلیله – مصرف ماش پلو – تغییر محل اقلیم خشک به رطوبی – مصرف نوبه ای روغن بادام شیرین –  آب سیب با پوست آن – آلو جات در تمام تغذیه ها – آش جات – تمرهندی _ پلوی زرشک _ شاتوت _ آشامیدن آب در حد متعارف فقط تا ۸ لیوان و آب درمانی به روش غربی مطلقا” مضر-  دلستر بدون گاز – ماست اندک با پودر زنیان-  شکم را یک سوم غذا و سبزی و یک سوم آب و یک سوم هوا ( غافلیم ) _ صبحانه و شام صدر صد میل شود و شام نخوردن باعث چرب شدن کبد میشود _ انواع کلم ها _ روغن زیتون در تغذیه جات ، سیب زمینی کبابی روی داش و زغال _  نان جو _  شیر سویا محلی _  برگ هلو و گلابی و انجیر_ آب کرفس ( غذای انبیا ) – پرهیز از نظریه های متضاد اطبا طب سنتی

**** روش های پلکانی برای خارج کردن خلط غالب گرم و خشک و ایجاد اعتدال در بدن:

۱=  شربت خاکشیر : یک الی دو قاشق خاکشیر ( مزاجش گرم و خشک ) شسته + اسفرزه (دارای مزاج سرد و تر ) یک سوم قاشق چای خوری + گلاب ( مزاجش معتدل و نزدیک به سردی ) نصف استکان +  بقیه را در یک لیوان آب سرد با مخلوط کرده و پس از چند دقیقه بهم زدن ناشتا میل شود و اگر سرگیجه و یا دل درد فعال شد اسفرزه قطع شود . اسفرزه داروی ویژه کبد چرب است  . خاصیت این ترکیب برای رقیق سازی خون و دفع اخلاط کثیف و بعنوان یک مسهل مجرب است . مدت زمان مصرف محدودیتی ندارد .
۲= شربت سکنجبین عسلی :  چهار قاشق سکنجبین عسلی و نصف قاشق چایخوری بارهنگ ( دارای مزاج سرد و خشک )  و با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده و پس از چند دقیقه ناشتا میل شود . مدت زمان مصرف محدودیتی ندارد . بعد از ظهرها کاهو ( مزاج سرد و خشک ) با سکنجبین مفید است .

( دستور تهیه خانگی آن یک لیوان عسل بدون موم + نصف لیوان عرق بید مشک ( دارای مزاج سرد و تر ) + نصف لیوان سرکه سیب خانگی که اگر مخلوط شوند نام سکنجبین میگیرند و اگر به سرکه ( دارای مزاج سرد و خشک )حساسیتی وجود دارد به چند قطره در این ترکیب بسنده شود و نیز فرمول تهیه سکنجبین برای دوره دوم ، عرق نعنا جای خود را به عرق بید مشک می دهد و برای این قبیل افراد بایستی سعی شود از عسل های خنک (مثل عسل کنار ) استفاده شود .

۳= نرم سازی روده بزرگ و کوچک :  برای هر روز ناهارها یک پیاله بزرگ و یا کوچک آش جو با یک گرم فلفل و یک گرم نمک و سبزی خرفه و یا گشنیز و اسفناج درست و میل شود .
۴= دمنوش مسهل برای یک دوره :  بعد از ۲۱ روز دیگر که شما شربت سکنجبین و شربت خاکشیر میل کردی ، مقدار ۱۰ گرم گلسرخ را با ۱۰گرم سنا بصورت دمنوش در دو لیوان آبجوش به مدت ۲۰ دقیقه تهیه کرده و سپس که یک لیوان شد آن را صاف کرده و و ناشتا با میل مصرف شود و در این روز حق استرس و میهمانی و غصه و تلفن ندارید . آهسته در منزل و پارک قدم بزند و حالتان بهم میخورد و دارای دل درد میشوید و یا اسهال سیاه رنگ ظاهر میشود و تا ناهار ناشتا باشید .این دارو فقط یکبار مصرف شود و فردای آن روز به موسسه حجامت در شهرتان بروید و از پشت کتف یک حجامت عام انجام شود .
تذکر مهم :  ما در طب سنتی فقط این چهار روش آسان را برای حجامت و خارج کردن خون کثیف میشناسیم .
۵=  خوردن آب ولرم و قطع کردن آب سرد و یخ و بستنی و پرهیز از تغذیه سرد و گرم در سر یک سفره ضروریست .

۶= عرق خارشتر چهار پنجم و عرق خارخاسک یک پنجم لیوان بعد از غذا میل شود تا عروق منتهی به خروج مدفوع نرم شده و خارش و سوزش برطرف گردد . مدت زمان مصرف ۲۱ روز بوده و پس از سه روز استراحت ، تا چند نوبت تکرار شود ، اگر فردی با نوشیدن این مسهل در بدنش دارای کهیر و جوش گردید از مصرف خارخاسک پرهیز نماید . اگر فرد بتواند تا مدتی یبوست را از خود دور کند قطعا” پوست وی نرم و استرس و دلشوره وی به علل دفع عفونت مزمن ، عملکرد بدنش طبیعی تر میشود .
۷= افراد دارای پوست خشک قطعا” دارای روده خشک توام با سوزش فم معده و رفلکس و حالات تهوع و… میباشند و ضرورت دارد حداقل یکسال روی روده و دو پهلو را با روغن بادام شیرین چرب نمایند و رطوبت در روده ۱۰ متری باعث نشاط بدن وکاهش بخارات زرد رنگ در بدن میشود .
۸= دوغ با مصلح آن یعنی عرقهای آویشن و نعناع و کاکوتی ، مصرف شود ، سعی گردد لبنیات کمتری مصرف شود چون خشکی روده باعث شده که قوه هاضمه دارای عملکرد ضعیف باشد . نوشابه های گازدار و رنگی بشدت مضرند .
۹= برای این طبقه مصرف عسلاب آب لیمو مفید است .
۱۰= خوراک لوبیا سبز ، آش جات ، کدوجات ، مصرف فلفل دلمه ای در تغذیه پختنی + سبزیجات به غیر شاهی و تره + ماهی از جنس ماهی دریا چون آب شور ماهی را گرم میکنه + مرغ و خروس محلی مفیدند .
۱۱=  بورانی عامل سنگ ، سیب زمینی سرخکرده و آب پز ، تخم مرغ کارخانه ای ، هلیم ،  روغن نباتی ، نان خمیری بالاخص بربری و نان فانتزی ، کنسرو و گوشت فریزری و فست فودها ، آدامس جویدن ، شکلات ،بادمجان خوری غیر فصل آن .مرغ کارخانه ای ، ماکارونی ، چای سیاه ، قهوه ، دخانیات و قلیان مضرند و بجای رب گوجه از رب انار شیرین خانگی و زردچوبه استفاده شود که در بیرون راندن اخلاط کثیف بسیار قوی هستند .

۱۲= روغن کنجد و زیتون و روغن گردو عالی هستند
۱۳ = مصرف دمنوشهای نوبه ای و تنوعی چایی به ، چای کوهی و چای بابونه و چای سنبل طیب با گاوزبان و یکدانه لیمو عمانی ، جایگزین چای سیاه شوند .

۱۴= نمک ادویه جات ،ترشیجات کارخانه ای ، فست فودها و برنج زیاد سبب خشکی پوست ، خرابی اعصاب و بدبوئی عرق بدن خشک مزاج و یبوست میشود .
۱۵= افراد خشک مزاج بایستی برای تخلیه عفونت های انباشت شده در کیسه صفرا از مویز شانی استفاده شود .
۱۶= افراد پوست خشک چون دارای روده خشکی دارند بایستی بر روی برنج از پودر لیمو عمانی استفاده نمایند تا سوزش فم معده تشدید نشود .

۱۷ = حنا با آب داغ خیس شود و به کف پا بگذارید چون بخار زردرنگ روده در نواحی مغز و یا اسید معده و کیسه صفرا باعث یبوست بواسیر غلیظ میشوند .
۱۸= گوشت خوری زیاد بالاخص قرمز و خاصه گوشت گوساله و گاو و مرغ کارخانه ای باعث فعال شدن اسید اوریک و نقرس و پرش پا و گرفتگی در مثانه وگرفتگی عروق میشوند شما بایستی در هفته فقط ۲۰۰ گرم گوشت مصرف کنید و با گوشت بلدرچین و مرغ محلی بیشتر همسوئی کنید ..

۱۹= پیاده روی صبحگاه به مدت یکساعت ( از مقدار کم شروع شود ) .
۲۰= با شکم پر و خالی استحمام و مجامعت مکرر بشدت مضر و در خون غلظت و قولنج در پی دارد .  اول و وسط و آخر غذا از آب خوردن پرهیز شود .
۲۱=  عرق شاهتره و عرق کاسنی بصورت مخلوطی روزی یک لیوان بعد از غذا طی یک دوره شش ماهه میل شود فقط ۱۴ روز مصرف و سه روز ترک شود و دوباره تکرار شود .

یادآوری مهم : استحمام با مخلوط عرقهای ( خنمی ، بید ، کاسنی ، نیلوفر ، آب کدو ، آب خیار با پوست و بابونه ) بسیار مفید و موثرند .
۲۲= آب برگه شامل ۱۴ زردآلو خشک بدون تیزاب با ۳ انجیر خشک به مدت شش ساعت در آب جوش خیسانده و سپس له کرده و نصف آن ناهار و بقیه شام بعد غذاها مصرف شود . این فرمول در رطوبت دهی روده و دفع کم خونی افراد پوست خشک موثر است .
۲۳= همزیستی با رنگ تند و براق قرمز و و زرد در پوشاک و دکوراسیون برای شما مضر بوده و بایستی در محیط زندگی و محل کار از رنگهای سبز و آبی و گل و گیاه استفاده نمایید تا سیستم عصبی شما معتدل شود .

۲۴= حاکم شدن خلط صفراوی خشک مزاج در روده ، نشانگر ضعف زیاد در بدن است بایستی فالوده سیب ( نیم کیلو سیب قرمز رنده شده + نصف لیوان عرق بید مشک + نصف لیوان عرق گلاب + دوقاشق عسل ) با هم مخلوط کرده و هر روز یک پیاله میل شود.

ضرورت دوری از تغذیه های با مزاج گرم

دوری از پنیر کارخانه ای و کهنه – دوری از گوشت فریزری -آبگوشت گوسفندی ، مغز خشکبار بالاخص از نوع نمک دار، فسنجان ، کباب گوسفندی ، گوشتهای گرم مزاج شتر و بوقلمون ، خروس ، موز ، آناناس ، نارگیل ، سبزی ترخون و شاهی و تره ، عسل گون ، انجیر ، کنجد روی نان ، آب شور ، آب تصفیه شده ، خرما ، دوری از آب چشمه ها و معدنی – دوری از محیط خاک های ریز میکروسکپی کتاب و فرش و موکت و رایانه و دکمه های گوشی تلفن همراه – دوری از پرحرفی

برچسب ها: پوست, پوست خشک, پوست نرم

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن