?اوره و کرانتین بالا?
?آیت الله ضیایی?
✅✍مواردی که باید پرهیز شود:
۱⃣قندهای شیمیایی (قند، شکر، شیرینیجات قنادی ها و…)
۲⃣اسانسهای شیمیایی (آبمیوههای شیمیایی، نوشابههای گازدار، بستنیهای صنعتی و …)
۳⃣خوراکهای صنعتی و غذاهای آماده (فست فودها، سوسیس، کالباس، همبرگر، پیتزا و…) [که بسیاری از املاح مقوّی و ویتامینهای آن از بین رفته و ۸۰% آنزیمهای مفید آن پائین آمده]
۴⃣غذاهای مانده،
۵⃣کم تحرّکی،
۶⃣نگهداری ادرار
۷⃣کافئین زیاد (چای مانده، چای پُر رنگ، کاکائو، شکلات، قهوه، نسکافه
۸⃣چربی با ترانس بالا (روغن جامد، موز، غذاهای پُر چرب، کیک خامهای، خامه، سرشیر، کلّه پاچه، جگر سیاه، سرخکردنی، تَف دادنی، بو دادنی، ته دیگ)
✳️موارد ذیل مصرف شود:✳️
??۱٫بمدت ۴۰ روز صبح ناشتا دمکردۀ گُل اُستوخدّوس (یک قاشق چایخوری پودر آن در یک استکان آبجوش ولرم). (اگر کیست کلیه دارد مصرف شود)
??۲٫ صبحانه:
أ. مخلوط یک لیوان آب با یک قاشق مربّاخوری عسل اُستوخدّوس
ب. مخلوط یک لیوان آبجوش ولرم با یک قاشق مربّاخوری عسل استوخدوس
??۳٫ وسط روز: مغز خیار بوتهای با تلخۀ آن، سپس بعد از ۱۰ دقیقه، ۷ عدد زیتون خوراکی طبیعی بخورید.
??۴٫ ناهار: سوپ (جو، سبزی جعفری، زردک) بینمکِ بی ادویه + یک قاشق غذاخوری آبغورۀ طبیعی + یک قاشق غذاخوری روغن زیتون طبیعی خوراکی (فشار اوّل پِرِسِیِ سرد)، ب. کاهو بدون سُس، ج. سبزی مرزه، د. سبزی شنبلیله
??۵٫ بعد از نهار: سیاهدانه، سپس بعد از ۱۰ دقیقه، ۷ عدد زیتون خوراکی طبیعی بخورید.
??۶٫ عصرانه: أ. دو عدد انار شیرین با هستۀ آن بجوید، ب. انگور رسیده، ج. هندوانۀ رسیده، د. خربزۀ شیرین رسیده
??۷٫ بمدت ۴۰ روز اول مغرب: دمکردۀ أَفتیمون (یک قاشق چایخوری پودر آن در یک استکان آبجوش) (اگر کیست کلیه دارد مصرف شود)
??۸٫ مغرب تا شام: یک قاشق چایخوری گُل بهار نارنج، یک قاشق پونه، یک قاشق نعنا، یک قاشق آویشن (تذکّر: هر کدام از این موارد بصورت جداگانه مصرف شود)، سه عدد میوۀ زردک (هویج زرد ، هویج رسمی) یعنی هر ۸ ساعت، یک عدد میوۀ زردک
??۹٫ شام: أ. سوپ (جو، سبزی جعفری، زردک) بینمکِ بی ادویه + یک قاشق غذاخوری سرکۀ طبیعی + یک قاشق غذاخوری روغن زیتون طبیعی خوراکی (فشار اوّل پِرِسِیِ سرد)، ب. کرفس خام، ج. سبزی شنبلیله، د. سبزی کاسنی
??۱۰٫ در ۲۴ ساعت هشت لیوان آب و آبجوش ولرم بنوشید (یعنی هر ۶ ساعت یکلیوان آب و یک لیوان آبجوش ولرم)
??۱۱٫ روزی پنج عدد میوۀ أزگیل، این میوه به علّت داشتن أملاح، سیتریک و رمالیکو تاتاریک، ترشی خون (أسید اوریک) را از بین میبرد. (توجّه: زیادهروی در مصرف نشود، زیرا برای کبد ضرر دارد).
??۱۲٫ پنجاهگرم از گیاه سنگشکن (اُمُّ وَجَع الکبد) را در یککیلو آب جوشانده، آب آنرا صاف کرده، سپس برگهای گیاه انگورخرس (علف خرس) را به مدّت ۱۵ دقیقه در آن بخیسانید، سپس آب آنرا صاف کرده و بنوشید. (بسیار مفید است).
?توجّه: إزدیاد اورۀ خون و بیماری نقرس، باعث بسته شدن مجاری ادراری میشود که زمینۀ ریفلاکس ادرار (برگشت ادرار) را فراهم میکند و همچنین باعث رسوب در نسج کلیهها میشود که زمینۀ نارسائی کلیهها را فراهم میکند.
?کراتینین بالا آلبومینوری?
?دکتر غلامرضا کردافشاری?
✅✍یک لیوان مخلوط عرق خارشتر و خارخاسک ( از هرکدام نصف لیوان) داغ کرده + ۲قاشق غذاخوری سکنجبین عسلی ساده + ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر و ۱ قاشق غذاخوری تخم کتان، گرم میل شود.
✅✍یک ساعت بعد: یک لیوان آب انگور شیرین تازه بدون پوست و هسته (در صورت امکان آب انگور به عنوان صبحانه محسوب شود و بعد از آن صبحانه میل نشود.اما در صورت تمایل به مصرف صبحانه: نیم ساعت بعد از آب انگور: صبحانه شامل
✅?مربای سیب، مربای انجیر یا ۷-۵ عدد انجیر در شیر پخته یا همان مقدار انجیر در شیره انگور پخته یا عسل انجیر یا رب به و رب سیب با نان به عنوان نان فقط از نانهای زیر استفاده شود:
??۱٫ جو پوست کنده ۱ کیلو + تخم انیسون پودر شده ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم+ روغن زیتون ۱ قاشق غذا خوری + روغن کنجد ۱ قاشق غذا خوری + شیر محلی ۱ لیوان + کنجد بو داده و پودر شده ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم + شیره انگور ۲قاشق غذا خوری (وسط خمیر ریخته شود)+ پودر گزنه مقداری + رب انار مقداری که به صورت خمیر درآورده و با مخمربه صورت نان پخته شود.
??۲٫ نانی مرکب از آرد برنج + مغز گردو + مغز بادام شیرین+ مغز تخم کدو+ فندق + پسته + مغز تخم خربزه و امثال اینها را پودر کرده و کمی شیر + شیره انگور به خمیر نان اضافه کرده و با مخمر خمیر را به عمل آورده و نان را بپزید.
??طرز استفاده از مخمر: در یک استکان به اندازه یک قاشق چایخوری مخمر- که قبلا از نانوایی تهیه کرده اید- بریزید. به اندازه نوک قاشق چایخوری شکر و کمی آب ولرم – دقت کنید که آب نه گرم و نه سرد باشد- اضافه کرده و روی استکان را بپوشانید و چند دقیقه در محیط نیم گرم قرار دهید تا زمانی که پف کرده و حجم مخلوط آب و مخمر زیاد شود. سپس مخمر را به خمیر اضافه نموده و روی خمیر را بپوشانید و به مدت نیم ساعت در محیط نیم گرم بگذارید تا خمیر به عمل بیاید. سپس داخل فر یا روی گاز نان را بپزید.
??میان وعده:
- مغز ۱۰ عدد بادام خام پوست کنده، ۷ عدد پسته خام، ۷ عدد فندق خام، ۲۰ عدد مویز، ۲ قاشق غذاخوری کنجد بوداده، یک قاشق چایخوری رازیانه، یک قاشق چایخوری تخم کرفس، کمی پودر نارگیل و یک قاشق چایخوری سیاهدانه را کوبیده (سیاهدانه طوری کوبیده شود که کاملا آرد شود) با شکر یا نبات، ساعت ۱۰ صبح و ۴عصر میل شود.
- ۵ گرم تخم گشنیز+۱۰ گرم شکر تیغال کوبیده با کمی شکر سفید مخلوط و ۶ عصر میل شود.
??ناهار و شام:
- مصرف روزانه نمک روزانه خیلی کم شود.
- موقع طبخ غذاها یک استکان آب آهن تاب در غذا ریخته شود.
الف) سوپ مخصوص کلیه هر روز استفاده شود:
- پیاز فراوان، جو و ماش پوست کنده، سیاه دانه، پوست خربزه و هندوانه، گزنه، شاخه نازک انگور، پوسته داخلی سنگدان مرغ، پودر تخم خربزه، خارخسک و خارشتر، خارخسک و خارشتر جداگانه پخته و به قوام آورده شوند سپس به سوپ اضافه شود.