خرمالو و درمانگری برای گوارش و فشارخون و چربی و آنتی اکسیدان بر مبنای طب سنتی

خرمالو شناسی و خاصیت ان

از جمله خواص خرمالو می توان به رفع سینه‌درد، درمان اسهال خونی، بیماران کبدی، کلیوی و نقرسی،کاهش چربی خون و…اشاره کرد.

فتاحی کارشناس تغذیه گفت: میوه خرمالو دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان و ماده مغذی دیگر است که باعث می شود رادیکالهای آزاد را خنثی کند و از بروز مشکلاتی از جمله سرطان جلوگیری کند.

وی اظهار داشت: خرمالو یک ماده انرژی‌زاست که حاوی میزان زیادی ویتامین C است و این ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم و ضروری است.

وی ادامه داد: خرمالو همچنین حاوی مقدار زیادی پتاسیم و منیزیم است که با کلسترول و فشار خون بالا مقابله می‌کند.

وی با بیان اینکه این میوه حاوی مقدار زیادی قند است، گفت: مصرف زیاد این میوه برای مبتلایان به دیابت مفید نیست ولی برای سلامتی چشم و حفاظت از شبکیه چشم بسیار مفید بوده مصرف حداقل یک عدد در روز ضروری است

?? خرمالو :خرمالو دارای مزاجی گرم و تر و درجه حرارت ۲ میباشد .

افرادی که سنگ کلیه دارند،”خرمالو” بخورند

یک کارشناس تغذیه می‌گوید: مصرف خرمالو برای افرادی که سنگ کلیه و سنگ مثانه دارند، مفید است.

‌مریم شیرمستی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: خرمالو میوه‌ای شبیه گوجه فرنگی با پوستی نازک است که ویتامین C بالایی دارد و از همین جهت برای تقویت سیستم ایمنی و استحکام لثه‌ها بسیار مفید است.

وی ادامه داد: بتاکاروتن موجود در خرمالو برای تقویت بینایی و همچنین شادابی و سلامت پوست مفید است.

کلسیم، فسفر و پتاسیم مهمترین مواد معدنی موجود در خرمالو است که این کارشناس تغذیه از آنها نام برد و افزود: پتاسیم موجود در این میوه در تنظیم فشار خون نقش دارد و کلسیم آن برای استحکام استخوان، رویش مو و استحکام ناخن مفید است.

شیرمستی در خصوص رنگدانه‌های نارنجی موجود در خرمالو هم یادآوری کرد: این رنگدانه‌ها به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی ضد سرطان است.

‌به گفته وی، فیبر موجود در خرمالو نیز باعث کاهش کلسترول و اسید اوریک می‌شود.

‌این کارشناس تغذیه با اشاره به وجود مقادیر بالای قند در خرمالو، خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود افراد دیابتی روزانه یک خرمالو مصرف کنند، اما سایر افراد می‌توانند دو تا سه عدد خرمالو در روز بخورند.

‌شیرمستی در خصوص دلیل مزه‌ گس خرمالو هم گفت: طعم گس این میوه به دلیل وجود ترکیبات مازوتی مانند در آن است که بعد از رسیدن، به قند تبدیل می‌شود.

وی اظهارکرد: خرمالو مدر است و مصرف آن برای کسانی که سنگ کلیه و مثانه دارند، مفید است و به دفع سنگ کلیه آنها کمک می‌کند.

‌به گفته این کارشناس تغذیه، هسته کوبیده شده خرمالو نیز برای دفع سنگ کلیه و مثانه مفید است.

http://www.rajanews.com/detail.asp?id=172628

رسیده شدن خرمالوی نارس : اگر خرمالوی شما نارس است ، آنها را در کنار هم بچینید و در گوشه ای بگذارید . تا در همین حال بماند خرمالوها رسیده و شیرین می شود .

??? فواید فیبر موجود در خرمالو

* یکی دیگر از ترکیبات قابل توجه در این میوه فیبر است. فیبرها سبب کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی، خصوصاً قندها شده و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش می‌دهند.

* همچنین دریافت فیبر از ایجاد یبوست پیشگیری می‌کند. فیبر سبب حجیم شدن مدفوع و دفع راحت‌تر و سریع‌تر آن می‌شود.

* فیبر همچنین موجب افزایش رشد و تکثیر باکتری‌های مفید روده شده و مانع رشد باکتری‌های مضر در آن می‌شود. در اثر تخمیر فیبر در داخل روده اسید بوتیریک تولید می‌شود که منشاء انرژی برای سلول‌های روده است و به این ترتیب به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌نماید.

 خواص برگ درخت خرمالو

در طب سنتی از برگ درخت خرمالو نیز برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود. برگ درخت خرمالو حاوی فلاوونوئیدها است که خاصیت ضد فشار خون، ضد سرطان و ضدموتاژن دارد. در عین حال برگ این درخت حاوی ماده‌ای به نام astragalin است که خاصیت آنتی‌هیستامین داشته و واکنش‌های آلرژیک را کاهش می‌دهد. این ماده همچنین علائم درماتیت و التهاب را در پوست کاهش می‌دهد. در طب سنتی از برگ این درخت به صورت چای برای درمان این نوع بیماری‌ها استفاده می‌شود.

بنابر این از میوه خرمالو و یا حتی برگ آن چه به صورت تازه و چه خشک شده می‌توان به منظور پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها استفاده نمود.

 فشار خونی‌ها خرمالو بخورند

خرمالو سرشار از پتاسیم و منیزیم است به همین دلیل مصرف آن برای فشارخونی‌ها می‌تواند مفید باشد. در ۱۰۰ گرم خرمالو ۱۶۰ میلی گرم و در یک عدد آن که حدودا ۱۶۸ گرم است حدود ۲۷۰ میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد. از این رو مصرف آن برای بیماران قلبی عروقی و فشارخونی‌ها مفید است.

دیابتی‌ها خرمالو کم بخورند

هر عدد خرمالوی ۱۶۸ گرمی دارای ۱۱۸ کیلو کالری است، این میوه جزو میوه‌های پرانرژی محسوب می‌شود لذا افرادی که دارای اضافه وزن هستند نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند. در ضمن بیماران دیابتی هم به لحاظ دارا بودن قند فراوان در این میوه باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند.

#خرمالو

پشت را قوی

قوه با را زیاد

شنوایی و بینایی قوت

غذا را هضم

دردها را نابود

دهان را خوشبو مینماید

منبع:میوه و گیاهان دا رویی ص۱۰۷

برچسب ها: خرمالو, میوه آب دار

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن