زردچوبه دارو و چاشنی بسیار موثر در تغذیه ها برای کبد چرب بر مبنای طب سنتی

?✳️کسانی که از زردچوبه به عنوان چاشنی در برنامه غذایی ??خود استفاده می کنند کبد مقاوم‌تری در برابر ابتلا به بیماری کبد چرب دارند و احتمال ذخیره شدن ذرات چربی در کبد آن‌ها کمتر است

?? @tebe_jame ??

زردچوبه و نام های آن

در کتب طب سنتی از زردچوبه با نام های عروق الصفرا، حشیشه الصفرا، عروق الزعفران و عروق الصباغین و حشیش الخطاف و مامیران را نوع صغیر گیاه زردچوبه نام برده شده است. به عربی هرد (Hurd) و بقله الخطاطیف گویند و به هندی،هلدی و کرکم (Kurkim) و در انگلیسی به نام های Tumeric و Curcuma شناخته شده است. در نواحی شرق چین ،  هندوستان، و بسیاری از نقاط حاره جنوب آسیا و مالزی پرورش می یابد .

خواص و کاربرد زردچوبه از دیدگاه طب سنتی:

* مزاج زردچوبه گرم و خشک است.

* مصرف متعارف آن در تمام تغذیه ها زمینه توقف رشد سلول‌های سرطانی پروستات، سرطان سینه، تومور های مغزی، سرطان لوزالمعده و سرطان خون و خاصیت آنتی بیوتیک دارا میباشد .

* خوردن زردچوبه به تنهائی و یا همراه با طبخ غذا ، ضد عفونت ها ، ضد تورم ها ، خشک کننده زخم ها ، کاهنده شکم های بزرگ ، مصفای خون ، بادشکن ، گرفتگی ها و انسداد کبد را باز می کند ، دارای اثرات موثر درکاهندگی قند خون، شفاف کننده چشم و ضد یرقان ، بند آورنده خونریزی ها ، زایل کننده کک و مک پوست ،اشتهاآور و مقوی معده و در رفع بی نظمی قاعدگی و خونریزی بانوان بسیار نافع است .

*رفع موهای زائد زنان ( در صورت ، گردن ، سینه ، پهلوها ، شکم و داخل رحم ) با زردچوبه ، که روشی هندی است ، خمیر زردچوبه با آب لیمو مخلوط شده را جای رویش موها حداقل تا چهل روز زده شود و در تغذیه های روزانه بجای مصرف رب گوجه فرنگی از زردچوبه همانند اجدادمان استفاده شود . ( در باره موی زائد مفصلا” در وبلاگ مشاوره داده شده است )

* سرعت جریان خون را در عروق زیاد میکند و محلل خون مردگی ها و لخته های خونی موجود در رگهاست .

* خوردن زردچوبه متعارف ، ترشح صفرا را زیاد کرده و اختلالات کبدی را برطرف می کند .

* ضماد تفت داده زردچوبه در روغن حیوانی بر روی محل کوفتگی ، ضربه خورده و در رفته بسیار موثر میباشد .

* ضماد پودر زرچوبه مخلوط با روغن زیتونی یا روغن حیوانی بر زخمها و دملها باعث سرباز کردن دملها و رفع درد و التهاب زخمهاست .

* مصرف زرد چوبه از پوکی استخوان، روماتیسم و بیماریهای مفصلی جلوگیری میکند .

* نوشیدن چند گرم دم کرده زردچوبه قبل از خواب برای رفع ضعف قوای مغزی ، بیخوابی ، اضطراب و رفع تصلب شرایین مغزی اثر مفید دارد .

* جویدن آن درد دندان را تسکین می دهد بویژه اگر کمی تفت داده شود و گرم جویده شود.

* مصرف آن به طور موضعی جهت التیام زخم ها از مارگزیدگی تا آکنه کاربرد داشته و سبب رسیدن دمل می شود.

* ضد دردهای رماتیسمی و التهابی است و موجب کاهش چربی های بدخون می شود و ضد گرفتگی عروق است. * گروهی از محققان طب سنتی معتقدند : اگر از درد های مفاصل و استخوان ها رنج می‌برید و احتمالا از مصرف انواع مکمل‌ها، ژل، قرص، پودر ، تزریق آمپول ها ، مالش درمانی ها و کرم خسته شده‌اید، بهتر است با مصرف مواد طبیعی کمک کنید تا مفصلتان بهتر کار کنند.

* زردچوبه صفرابر است، تحریک کننده ترشحات پانکراس، هضم کننده غذا و دفع کننده سنگ برای درمان التهابات لثه نیز می توان جوشانده زردچوبه را قرقره کرد.

* مصرف زردچوبه از آلزایمر هم پیشگیری می کند.

* گرفتگی و انسداد صدا را باز می کند و برای تمیز کردن کبد بکار می رود .

* مخلوط یک قاشق غذا خوری زردچوبه و یک قاشق انیسون و سرکه برای درمان یرقان مفید است .

مضرات زردچوبه از دیدگاه طب سنتی ایران:

* مصرف زیادی آن سمی است .

*استفاده خوراکی هرکدام از قسمت های گیاه یا استنشاق پودر آن باعث ایجاد واکنش های آلرژیک است. واکنش های موضعی مانند کهیر، قرمزی و تورم و واکنش های خفیف به صورت ترشحات بینی، عطسه و اشک ریزش و مواد جدی تر به صورت مشکلات تنفسی و تورم گلو است.

*مصرف زیادی زردچوبه مضر قلب است و مصلح آن در رفع این ضرر آب لیمو ترش و بالنگ است.

*زنان باردار به علت افزایش خطر سقط از دریافت مقادیر بالای آن اجتناب کنند.

*در دوزهای بالای مصرف، زردچوبه می تواند سطح اسید معده را بالا برده و زخم های معده را بدتر کند. بنابراین افراد با زخم های گوارشی از مصرف آ ن در میزان بالا اجتناب کنند. به دلیل خاصیت افزاینده صفرای آن می تواند سبب بزرگ شدن کیسه صفرا و همچنین افزایش شانس مسدود شدن آن شود. بنابراین از مصرف آن در بیماری های کیسه صفرا اجتناب شود.

*مصرف مقادیر زیاد آن می تواند سبب ناراحتی های گوارشی شامل اختلال هضم، تهوع و دردهای معده شود.

*از مصرف همزمان زردچوبه وآسپرین اجتناب شود زیرا هر دو زمان اخته شدن خون را افزایش می دهند. بعلت توانایی زردچوبه در افزایش اسید و ترشحات معده این گیاه می تواند در اثر داروهای آنتی اسید اختلال ایجاد کند.

کاربرد زردچوبه در سایر کشورها

*در هندوستان از بیخ زردچوبه به عنوان ادویه معطر،محرک، تونیک، بادشکن، بعد از حجامت آن بر موضع مالیده ، تصفیه کننده خون و تب بر استفاده می شود.

*در هند و چین به علت خاصیت ضد انعقاد خون این گیاه، آن را در مواقع وضع حمل توصیه می کنند.

*در چین برای اسهال مصرف می شود و در شبه جزیره مالایا جهت رفع اسهال خونی کاربرد دارد. همچنین برای تسکین دردروماتیسم و سرفه و سل مفید است.

*در اندونزی علاوه بر موارد فوق برای معالجه سنگ در بدن و پاک کردن رحم در زایمان کاربرد دارد و به صورت غرغره برای شست و شوی دهان در موارد التهاب لثه مصرف می شود.

سایر کاربرد های آن

در رنگرزی پارچه های ابریشمی و پنبه ای و در خوراکی ها و ادویه معطر و ساخت کره و وپنیر و در روغنها بعنوان ماده نگه دارنده و در صابون . عطرها و نوشیدنی ها و لوازم آرایشی و دارو استفاده میشود .

برچسب ها: زردچوبه, گیاهان

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن