عناب و دمنوش آن برای سینه و سرماخوردگی و ماهی خوری بر مبنای طب سنتی

سوال

من خانم متاهل ۶۵ ساله هستم و آیا خوردن ماهی و عناب با فاصله نصف روز باز هم مضره؟ممنونم

پاسخ

 ماهی دریا اگرباشه اشکالی ندارد

والا دربدن شما که غلبه خلط بلغم و سودا دارید مشکل سازاست و خطر رگ گرفتگی دارد

مگر با مصلحات ان مثل اویشن یا خرما یا عسل یا دارچین یا نمک یا زنجبیل یا خردل

باشه

 عناب خنک کننده طحال است زیادخوردنش سودا را بالامیبرد

 ????? عناب از منظر طب سنتی چیست

عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است

البته ابو علی سینا اعتقاد داشت که عناب کمی سرد است

عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است

ملین است اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید .

ادرار را زیاد می کند

عناب آرام کننده اعصاب است

خون را تمیز می کند .

ضد سرفه است

خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند

جوشانده پوست عناب داروی ضد اسهال است

آسم و تنگی نفس را برطرف می کند .

برای معالجه و التیام زخمهای کهنه گرد ریشه خشک شده عناب را روی آنها بپاشید

هسته عناب خواب آرو است

خستگی شدید را برطرف می کند.

رشد موی سر را زیاد می کند.

جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می کند

جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است.

برای برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید.

دستگاه هاضمه را تقویت می کند .

حافظه را تقویت می کند.

کم اشتهایی را برطرف می کند.

×نشاط دهنده ژوست و جوش غرور را زایل میکند .

هرگاه که احساس غمگینی کرده و گریه میکنید یک فنجان دم کرده عناب لبخند به لبهای شما می آورد.

مضرات : کاهنده اسپرم و ضعف نیروی جنسی است و زیاد خوردنش برای طحال مضر است

???? عناب با خاصیت ملین و آرامبخش و تقویت گوارش و دفع سموم و تقویت قلب ورافع سینه خشن

عناب با نگاه طب سنتی 

مصارف خوراکی

در بریتانیا عناب را به صورت خشک‌شده و یا به صورت آب‌نبات‌های طعم‌دار همراه با چای عصر میل می‌نمایند. در کره، چین و  تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می‌دهند. در برخی مناطق از عناب برای تهیهٔ سرکه استفاده می‌شود و در آفریقا از آن کیک درست می‌کنند. عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می‌شود اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می‌نمایند .

 خواص دارویی

عناب آرامش‌بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنند. عناب خون را تصفیه کرده و سموم را از بدن دفع می‌نماید، سبب روشنی پوست شده و از بروز مشکلات قلبی جلوگیری می‌نماید .

عناب ملین است و دارای لعاب بسیار می‌باشد و سینه را نرم می‌نماید. استفاده از مغز میوه در زخم‌ها و بریدگی‌ها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آنها می‌شود . عناب همچنین دندان‌ها را در برابر پوسیدگی مقاوم می‌سازد . چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث‌ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات می‌شود

. عناب معتدل و مایل به رطوبت است.

. شستشودهنده سلول‌های مغزی است.

. کاهش دهنده چربی خون است.

. عناب مقوی مغز است.

. عناب دفع کننده بلغم است.

مضرات 

. زیاده روی در خوردن عناب باعث کم شدن شهوت و غرایز جنسی می‌شود.

. عناب در اشخاص سرد مزاج، تولید گاز و نفخ می‌کند. این گونه اشخاص باید عناب را با مویز بخورن

?سایت دکترحسن اکبری متخصص طب سنتی

عناب برای رفع کم خونی موثر است

خستگی مفرط، کم خونی و برونشیت را برطرف می کند. به نقل از سایت «ehow»، بدن به ۲۴ نوع اسید آمینه نیاز دارد که ۱۸ نوع آن در عناب یافت می شود.

اسید آمینه عناب به حفظ استخوان، پوست، عضله، خون، هورمون ها و آنزیم های بدن کمک می کند.

اسید آمینه عناب، برای ساخت بیش از ۵۰هزار پروتئین لازم است و برای درمان زخم و بیماری ها موثر است.

منبع عالی ویتامین های A، C و پتاسیم است که از سیستم ایمنی بدن محافظت می کند.

دم کرده آن برای رفع استرس و اضطراب مفید است.

به طور طبیعی، خواب آور است.

از آنجا که هر ۱۰۰گرم عناب خشک حاوی ۲۸۷ کالری است، در صورتی که قصد دارید مصرف کالری خود را کنترل کنید از عناب تازه استفاده کنید.

عناب فاقد چربی های اشباع شده است، در کاهش بیماری قلبی، سکته، دیابت و برخی سرطان ها موثر است.

خاصیت ضد سرفه دارد.

عصاره پوست درخت این میوه اسهال را درمان می کند.

باعث رشد مو و تقویت حافظه می شود.

خاصیت جوان سازی دارد؛ بنابراین برای پوست مفید است.

http://fa.parsiteb.com/news.php?nid=13631

عناب ( دارای مزاجی معتدل و کمی سرد )

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند : عناب ، تب و سرفه را از بین می برد و قلب را نورانی می کند .*

خوردن عناب و یا دم کرده آن تصفیه کننده خون ، خونساز و کاهنده حدت و حرارت خون است . اخلاط غلیظ را اعتدال می بخشد و دا

روی سینه و حلق و گلوست .

خوردن عناب ، مدر ، ملین ، مقوی اعصاب ، آرامبخش و ضد سرفه است ، درد کبد و مثانه و

کلیه را تسکین می دهد .

خوردن عناب ترشح اسپرم را کم کرده و نیروی جنسی را می کاهد .

خوردن آب دم کرده و یا خیسانده عناب را با عرق کاسنی و سکنجبین مخلوط کرده و بنوشید حدت صفرا و خون را کم می کند .

عناب نیم کوب را با زرشک هشت ساعت بخیسانید و با فشار آب آنرا صاف کنید و چند روز صبح ناشتا بنوشید جوشهای غرور را مداوا می کند .

خوردن عناب همراه داروهای دیگر ، طعم داروهای محرک را کاهش می دهد و آرامبخش است .

خوردن هسته عناب و یا روغن هسته عناب که به روغن جوجوبا معروف است مخدر و خواب آور است .

عناب

– پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ): عناب ، تب را مى برد.

– مکارم الاخلاق : به نقل از ابوالحصین -: چشمانم سفید شده بود و چیزى نمى دیدم . امیر مومنان را در خواب دیدم و گفتم : سرورم ! چشمانم به وضعى که مى بینى ، در آمده است .

 فرمود: ((عناب را نرم کن و با آن ، سرمه بکش )).

 من ، عناب را همراه با هسته اش نرم کردم و با آن ، سرمه کشیدم و در پى آن ، تاریکى از چشمانم رخت بربست و دیدم که چشمانم سالم است .

 – امام صادق (علیه السلام ): برترى عناب بر دیگر میوه ها، به سان برترى ما بر دیگر مردمان است .

http://www.ghadeer.org/salamat/d_ahadis_p/201-1014.htm#link325

من ((عناب )) هستم !

اسم من عناب است ، با فتح و ضم عین هر دو خوانده مى شوم . به من اون ناف – سنجد گرگان – آون نافدار – طبرخون – سیلانه – شیلانه – سیب کوهى – شیلانک نیز مى گویند. من در اکثر نقاط ایران مخصوصا سواحل دریاى مازندران – خراسان – بلوچستان – بندرعباس و کرمان به عمل مى آیم . خاصیت غذایى من کم است ، ولى در عوض حرارت را فرو مى نشانم . خنک هستم . فشار خون را کم – سینه گلو و شکم را نرم مى کنم . خون را صاف کرده و خون پاک مى سازم ، من کمى نفاخ و دیر هضم هستم و اگر مرا در گلاب خیسانده میل نمایند هضم من آسانتر مى گردد. زیاده روى در خوردن من سبب نفخ و بزرگ شدن شکم بوده و شهوت را کم و غرایز جنسى را ضعیف مى سازم ، خوردن ساییده من با هسته جهت زخم معده و ورم روده مفید است . من از دوستان کبد و مثانه و کلیه بوده آنها را زهکشى مى کنم . جوشانده ى من با عرق کاسنى یا سکنجبین براى امراض وبا و حصبه و مطبقه مفید بوده و از فشار صفرا و خون مى کاهد، و فشار خون را کم مى کند. مقدار خوراک میوه من تا پنجاه عدد است .

نوشدن پنج روز متوالى ، هر روز نیم لیتر آب جوشانده ى برگ من جهت دفع خارش بدن نافع است ، پاشیدن برگ خشک کوبیده من جهت درمان زخم هاى خورده اى – آکله و زخم هاى بد خیم مفید است . خواه این زخم ها در دهان باشد خواه در عضوى دیگر، و چون پوست درخت مرا ساییده به تنهایى یا مساوى وزن آن سفیداب مخلوط کرده و در داخل زخم هاى چرکى پر کنند آنها را درمان کرده ، به فوریت التیام مى دهم ، خوردن خاک اره چوب من جهت درمان دل پیچه ، خارش و جرب مفید است ، صمغ درخت من به تنهایى و یا با ادویه مناسب جهت امراض چشمى و با سرکه جهت جوشهاى جلدى سودمند است ، جویدن برگ تازه ى من باعث بى حسى شدن ذائقه است و به این جهت مى توان از آن قبل از خوردن داروهاى بد طعم استفاده نمود. میوه من تب را پایین مى آورد.

کمپوت و مرباى کم شیرینى من بسیار خوش خوراک و مفید است و کبد را اصلاح مى کند. و فشار خون را پایین مى آورد و بهمین جهت گفته اند: اگر نشاندن خون از

خواص عناب است

چرا هواى لبت خون من بجوش آرد

عناب از نظر حرارت، معتدل و کمی تر است.خشونت صدا را کم می کند و آواز را شفاف. نه تنها خون صالح تولید می کند، بلکه خون موجود را صاف می کند.

برگ عناب برای درمان زخمهای مقاوم و مزمن مناسب استو همچنین ذائقه را تخدیر می کند و دیگر، فرد، مزۀ غذا را حس نمی کند.به همین دلیل، افرادی که بد ذائقه هستند و طعم داروها را تحمل نمیکنند، می توانند قبل از مصرف دارو برگ عناب را مدتی بجوند و سپس دارورا نوش جان نمایند.فلوسگرم و تر است، ولی با داروهای مناسب روی اخلاط مختلف اثر کرده و آن ها را دفع می کند؛ مثلاً با تمبرهندی، مسهل صفرای سوخته و با تربد، مسهل بلغم و با بسفایج، مسهل سوداست. غرغره با آب گشنیز تازه و عصارۀ خیسانده فلوسبرای آفت و گلودرد دهان گرم مناسب است.

http://tebbehirani.blogfa.com/

عناب یک داروی ناب

عناب درختچه ای است متوسط با برگ های کشیده و ریز که در زمستان برگریز می شود. منشا این گیاه به چین و آسیا بر می گردد، گرچه بعد ها به طور نامعلومی پراکنده شده و امروز در بخش های گسترده ای از نقاط مختلف زمین دیده می شود . ویژگیهای میوهً عناب میوه گیاه که همان عناب نامیده می شود خوراکی است.عناب درشکل ظاهر بیش از ۲ یا ۳ سانتیمتر درطول است.وقتی میوه عناب نارس است لغزان وسبز است و طعمی شبیه سیب دارد . هسته آن نیز سخت و مخروطی شکل است. هنگامی که میوه می رسد به رنگ زنگ زدگی یعنی قرمز تیره برمی گردد.و سپس چروکیده می شود.این میوه در ظاهر شبیه به خرماست بنابراین عناب خرمای قرمز نیز نامیده می شود. عناب ( خرمای چینی ) نیز نامیده می شود . کشت گیاه عناب گیاه عناب بیش از ۴۰۰۰ سال است که برای میوه وخواص دارویی آن کشت شده است.گیاه در دامنه تغییرات درجه حرارتی وسیع و سطح بارش متفاوت می تواند رشد کند.گرچه درماههای تابستان تحت شرایط مناسب و آبیاری کافی بهترین رشد را دارد.بطور شگفت آوری در درجه حرارتهای بالای ۱۰ تا۱۵ درجه و متفاوت از انواع مختلف گیاهان می تواند زنده بماند. این اجازه می دهد که گیاه در شرایط بیابانی رشد کند جایی که درجه حرارت روز وشب نیز متغیر است.عناب می تواند در گرما و سرما شدید زنده بماند. یک درخت عناب در منطقه بیش از ۳۰۰ سال باقی می ماند. مصارف خوراکی عناب عناب به شکل گلچین شده ، خشک شده و آب نباتهایی با اسانس عناب و به عنوان خوراکی یا همراه با چای عصرانه در بریتانیا صرف می شود. در رنگهای سیاه وقرمز موجود است .شکل دود داده عناب طعم آن را افزایش می دهد. شربت شیرین میوه عناب درکشورهای کره ، تایوان و چین به طور عموم در دسترس مردم است.عناب کنسرو شده و همچنین چای با طعم عناب به طرز گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. در برخی مناطق نیز میوه عناب برای تهیه سرکه نیز کاربرد دارد. دربرخی قسمتهای جهان مردم شربت عناب را نیز می نوشند. ضمن اینکه در آفریقا از این میوه در تهیه کیک استفاده می شود. اما کاربرد عناب در ایران ، هندوستان و پاکستان بیشتر به صورت میوه خشک شده است . خواص دارویی عناب خواص دارویی عناب مدتها ی طولانی است که شناخته شده است. مردمان کشورهایی مانند چین و کره عناب را به عنوان داروی سنتی که مبنای گیاهی دارد بکار می برند. این میوه با خواص تخفیف استرس مطرح شده است. پودر میوه عناب برای آرامش اعصاب و اضطراب به کار برده می شود. میوه عناب خون را تصفیه وسموم را از سیستم بدن دفع می کند.عناب پوست را روشن میکند ، مانع مشکلات قلبی می شود و احساس آرامش می دهد.خواص آنتی اکسیدان عناب همچنین به جلوگیری از سرطان کمک می کند. البته به یاد داشته باشید که این میوه علاوه بر اینکه خون را تصفیه میکند موجب ازدیاد ویتامین k میشود یعنی خون را سفت میکند و مصرف زیاد آن برای افرادی که دچاز غلظت خون هستند توصیه نمیشود. جوشانده برگ عناب اغلب برای تسکین وعصاره آن برای درمان گلودرد به کار می رود. استفاده از مغز میوه در بریدگی ها وزخمها موجب تسریع در بهبودی آنها می شود . مخلوط عناب با فلفل و نمک در بیماران مبتلا به سوءهاضمه و حتی بیماری های صفراوی سودمند است . عناب خشک رسیده به عنوان ملین عمل می کند.دانه عناب خاصیت داروی مسکن رادارد . اگر با کره خورده شود از حالت تهوع واستفراغ جلوگیری می کند. مصرف آن در دوران بارداری به کاهش دردهای شکمی معروف است. ضمن اینکه در کاهش دردهای روماتیسمی نیز مفید است . تلخیص وترجمه : پردیس کسرائی « کارشناس ، عضو گروه علمی پزشکی . نت »

http://fa.parsiteb.com/news.php?nid=10551

عناب تا نبود ساماندهی صادرات آن 

عناب یکی از محصولات مهم و استراتژیک باغبانی خراسان‌جنوبی است که جایگاه ویژه‌ای را در اقتصاد کشاورزی استان دارد. عناب گیاهی مقاوم در مقابل خشکی، شوری، نوسانات دما، آفات و بیماری‌ها بوده و در طی دوران خشک‌سالی کمترین خسارت را در مقابله با سایر محصولات متحمل شده و به‌ همین دلیل به عنوان یکی از محورهای توسعه باغات در الگوی کشت استان مد‌نظر قرار دارد. درخت عناب درختی خزان‌پذیر است که به صورت مستقیم و یا کج و معوج رشد کرده و ارتفاعی بین ۵ تا ۱۰ متر پیدا می‌کند و در علم طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه‌ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری‌ها دارد. همچنین عناب دارای خواص دارویی بسیار زیادی است میوه درخت عناب در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک می‌خورد. میوهٔ عناب در پاییز به طور کامل می‌رسد مزهٔ آن شیرین، خوراکی بوده و خاصیت دارویی نیز دارد. درخت عناب را می‌توان از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد در هر منطقه‌ای دارای اسامی مختلفی است، در هند و پاکستان آن را ایناب و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی می‌نامند. عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می‌شود اما در ایران، پاکستان و هندوستان عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می‌کنند، ولی در بسیاری از نقاط دنیا میوه تازه آن به صورت سبز استفاده می‌شود که البته طعم بسیار خوبی هم دارد. عناب و سرماخوردگی در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و انواع گلودرد توصیه شده است، اگر دچار سرماخوردگی شده‌اید و از خشکی سینه و سرفه رنج می‌برید، عناب داروی گیاهی مناسب و کارآمدی است. همچنین عناب دارای لعاب فراوان، پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C، دارای کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور نیز است. عناب ضد سرطان خواص عناب شامل تصفیه کننده خون، کاهش دهنده فشار خون، تقویت کننده حافظه، ضد سرطان، درمان نامرتبی ضربان قلب، بند آورنده بیماری‌های تنفسی، دفع کننده سموم بدن، برطرف کننده ضعف و خستگی مفرط، جلوگیری از عفونت‌های روده‌ای، هضم کننده غذا و آرامش‌بخش بوده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بیرجند در ارتباط با عناب و خواصش اظهار داشت: وجود سابقه چهار هزار ساله کاشت درخت عناب در خراسان‌جنوبی سبب شده که خراسان‌جنوبی مقام نخست سطح زیر کشت این محصول را در کشور کسب کند. غلامرضا هادربادی افزود: ۹۸ درصد تولید عناب ایران به خراسان جنوبی اختصاص دارد و از این حیث رتبه نخست کشوری را داریم. وی تصریح کرد: سطح زیر کشت عناب در خراسان‌جنوبی ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار بوده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی ادامه داد: تولید عناب از این سطح زیر کشت در استان با افزایش ۱۰ درصدی به ۳ هزار و ۶۵۰ تن رسیده است. هادربادی افزود: در بین شهرهای استان، شهرستان‌های سربیشه، خوسف و بیرجند با تولید یک‌هزار و ۱۷۵ تن، ۸۵۹ تن و ۷۰۴ تن به ترتیب بیشترین میزان تولید عناب استان را به خود اختصاص داده‌‌اند. وی به عمده‌ترین مشکلات تولید این محصول اشاره کرد و گفت: خشکسالی‌های پی‌در‌پی، فقدان فرآوری عناب به دلیل نبود صنایع تبدیلی و بسته‌بندی در استان، فقدان تبلیغات مناسب و کافی در راستای شناساندن خواص و ارزش غذایی و دارویی این محصول و عرضه محدود عناب در بازارهای خارج از استان و نیز نبود ساماندهی صادرات عناب، از عمده‌ترین مشکلات محصول عناب است. عناب‌کار نمونه خراسان‌جنوبی اظهار داشت: در شهرستان خوسف ۷۰ هکتار زمین کشاورزی دارم که از این مقدار زمین ۱۵ هکتار زیر سطح کشت درخت عناب قرار دارد. سیدحسین موسوی‌نژاد افزود: به دلیل کمبود نهال درخت عناب و گران بودن این درخت به صورت تدریجی طی سال‌های آتی در ۵۵ هکتار دیگر این زمین‌ها درخت عناب کشت می‌شود. موسوی‌نژاد ادامه داد: از هر هکتار زمین کشت شده مقدار یک تن عناب سالانه تولید می‌شود. وی تصریح کرد: برداشت عناب در خراسان‌جنوبی از اوایل مرداد ماه آغاز و تا اواخر شهریور ماه ادامه دارد. عناب‌کار نمونه خراسان‌جنوبی افزود: خشکسالی‌های پی در پی، نبود حمایت مسئولان در خصوص فروش این محصول، فروش این محصول در استان بازار خوبی ندارد، زحمت آن را کشاورز می‌کشد اما سودش را دلالان می‌برند از عمده‌ترین مشکلات  محصول عناب بوده است. موسوی‌نژاد با اشاره به آفات محصول عناب، تصریح کرد: انواع آفات میوه عناب شامل سنک(سبب زرد شدن برگ‌ها، کاهش رشد گیاه و نامرغوبی میوه عناب می‌شود)، قارچ فوزاریوم (سر خشیدگی عناب) و مگس عناب بوده است. منبع: خبرگزاری فارس

http://www.tandorostan.org/detailnews/244/از-ناشناخته-ماندن-خواص-عناب-تا-نبود-ساماندهی-صادرات-آن/default.aspx

برچسب ها: دمنوش عناب, عناب, گیاهان

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن