سوال

قلوه و جهازات درونی گوسفند (سیرابی – شیردان) درست نیست چون این نوع خوراک­ها برای مثانه زیان بخش است. اما درحال حاضر گفته می‌شود که استفاده از اینها خصوصاً سیراب و شیردان بسیار سودمند است نظر جنابعالی چیست؟

پاسخ

–         معمولاً مضراتی که برای غذاها و داروها در طب اسلامی- سنتی بیان می‌شود بدنبال مصرف مکرر و مقدار زیاد اتفاق می­افتد.

–         بنابراین در خوردن مواد مذکور منافعی وجود دارد اما مضراتی که حضرت بیان فرموده­اند بیشتر از منافع است که در این گونه موارد کلام معصوم بر هر کلامی ترجیح دارد و مصرف این مواد را بهتر است محدود کنیم. گرچه به معنای حرمت و منع مطلق نیست.

http://ravazadeh.com/%d8%ae%d9%88%d8%b1%d8%af%d9%86-%d9%82%d9%84%d9%88%d9%87-%d9%88-%d8%ac%d9%87%d8%a7%d8%b2%d8%a7%d8%aa-%d8%af%d8%b1%d9%88%d9%86%db%8c-%da%af%d9%88%d8%b3%d9%81%d9%86%d8%af/

نظریه دوم 

دل و قلوه گوسفند با نگاهی به طب سنتی چه خواص درمانی دارد 

با طبیعت گرم و خشک و دیرهضم و دیرگذر، مفید حال سردمزاجها.

بهترین آن دل پرندگان و دل بره می باشد.

دل خوب پخته شده تقویت دل و رفع خفقان (تپش قلب) می کند.

چکاندن خونابه دل که از کباب کردن او بچکد شب کورى را رفع می کند و مجرب مى باشد.

بوعلى سینا گوید هر عضو را با خوردن مثل آن باید علاج نمود باین صورت که ناراحتى قلب را با خوردن دل، مغز را با مغز، شکم و امعاء را با سیرابى و شیردان و سنگ دان و سستى عضلات دست و پا را با خوردن پاچه و آب آن و این ساده ترین راه علاج اعضاء و می باشد.

  قلوه

طبیعت آن  سرد و خشک مضر سردمزاجها و افراد با معده ضعیف.

بهترین آن از براى اکل گرده کوسفند جوان فربه و بز است، که در همان ساعت ذبح کرده اخذ نموده باشند و حیوان عطش نداشته باشد.

مقوى گرده و کمر است.

  پیه

آن نرم کننده ورمهای سخت است.

دیر هضم و دارای مواد زائد زیاد (ردیء الکیموس) و سریع الفساد است چرا که بدترین گوشتهاى اعضای بدن حیوان است و طبیعت اقبالی به آن ندارد.

مصلح آن طبخ و یا بریان نمودن آن است با پیه آن و با روغن زیت و یا روغن کنجد و با نمک و فلفل و دارچین و سرکه.

  در طب اسلامى

خوردن دل، قلوه و جگر مکروه اعلام شده است لذا توصیه می شود فقط جهت درمان از آن استفاده شود و آنها که عادت به خوردن ندارند و برایشان تجویز نشده کم بخورند.

سایت معتبرانجمن تحقیقات طب سنتی ایران وابسته به دانشکده علوم پزشکی تهران

نظریه سوم 

قلوه گوسفند، هضم سختی دارد

قلوه یا همان کلیه حیوان، طبع معتدل و رو به خشکی دارد و محل تولید ادرار است. مصرف آن همچون جگر و ریه به عموم افراد توصیه نمی‌شود. هضم سخت و دیر دارد و خون ناصالحی تولید می‌‌کند. سایت تخصصی تبیان

نظریه چهارم 

سیرابی (مزاج: سرد و خشک) مصلح: گلپر ، سرکه مرزه ، زنجبیل ، دارچین

قلوه (مزاج: سرد و خشک ) مصلح: کباب نمودن با روغن زیتون ، نمک و فلفل ، دارچین

کلام اهل البیت ع ختم نتیجه گیری

– امام صادق (علیه السلام ): پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم )، دست و شانه را دوست داشت و بن ران ( قلوه ) را به دلیل نزدیک بودنش به پیشابگاه ، دوست نداشت .

– امام رضا (علیه السلام ): – خطاب به غلام خود -: در (خریدن ) گوشت براى ما، قسمت هاى جلو (ى لاشه ) را بخر و قسمت هاى عقب را نخر؛ زیرا بخش هاى جلو به چراگاه ، نزدیک تر و از آفت ، دورترند.

?_آدرس وبلاگ خودم تجارب طب سنتی باب ۱۵ نوع گوشت خوری

http://tajarobteb.persianblog.ir/post/167