سرطان زایی با داروی شیمیایی وپلاستیک جات ورنگها و سموم نباتی و اشعه ها و ویروسها

عوامل سرطان زا و مبارزه با آنها از دیدگاه طب اسلامی ایرانی

هوالشافی

حدود دویست سال قبل، یک پزشک اروپایی پی برد که، سرطان پوست ناحیه‌ی خاصی از بدن، به تماس طولانی با دوده‌ی دودکش‌ها ارتباط دارد و این پدیده در کارگران مرتبط با نظافت دودکش‌ها اثبات شد و در همان زمان با فاصله‌ی چند سال مشاهده شد که، استحمام روزانه کارگران جلوی بروز این سرطان را می‌گیرد.

● بعضی از عوامل سرطان زا برای ایجاد سرطان در سلولهای بدن ما، نیاز به تبدیل شدن به ماده‌ی دیگری ندارند و مستقیماً می‌توانند ایجاد سرطان نمایند، از این دسته عوامل سرطان زا می‌توان به داروهای شیمی درمانی اشاره نمود، که ضمن اینکه ضد سرطان هستند، خود در مرحله بعد می‌توانند باعث سرطان به شکل دیگری در بدن فرد شوند و استفاده از این داروها در بیماری‌های غیر سرطانی مثل بیماری لوپوس یا آرتریت روماتوئید خطر بروز سرطان را افزایش می‌دهد و پزشک را به فکر وادار می‌کند که چرا باید از داروهای ضد سرطان برای علامت درمانی لوپوس و آرتریت روماتوئید یا وگز و بهجت استفاده نمود؟!!! از این دسته داروها می‌توان به سیکلوفسفامید، کلرامبوسیل، آزاتیوپرین و مانند آنها اشاره نمود.

● بعضی از عوامل سرطان زا برای ایجاد سرطان در سلولهای بدن ما، نیاز به فعال سازی دارند، برخی از پرقدرت‌ترین آنها هیدروکربن‌های چند حلقه‌ای هستند که در نفت و مواد نفتی وجود دارند، همچنین در سوختن تنباکوی سیگار و قلیان این مواد سرطان زای قوی آزاد می‌گردند، و نیز ظروف پلاستیکی اعم از لیوان‌های یکبار مصرف، ظروف یکبار مصرف حمل و نقل غذا، سرشیشه های پلاستیکی و کیسه‌های فریزر و قاشق‌های یک بار مصرف همگی می‌توانند از سرطانزا های قوی باشندکه بهتر است بجای آنها از ظروف شیشه‌ای استفاده شود.

مواد صنایع لاستیک سازی و رنگ سازی نیز می‌توانند عوامل ایجاد سرطان بخصوص سرطان مثانه باشند، البته مصرف سیگار و قلیان هم از عوامل اصلی سرطان مثانه و ریه هستند.

از عوامل دیگر سرطان زا می‌توان به سموم نباتی برای دفع آفات اشاره نمود و یکی از عوامل مهم بروز سرطان، نگهدارنده هایی است که به مواد غذایی کارخانه‌ای مثل رب، کنسروها، کباب لقمه، سوسیس، کالباس و مانند آنها اضافه می‌شود تا زود فاسد نشود و کپک نزند و این مواد شامل عواملی است که آمین‌های موجود در غذاها را به نیتروزآمین تبدیل می کتند و نیتروزآمین ها می‌توانند موجب بروز سرطان شوند.

● به جز عوامل شیمیایی سرطان زا که به آنها اشاره شد، عوامل دیگری هم هستند که باعث سرطان می‌شوند، از جمله؛ به اشعه ما فوق بنفش، اشعه ایکس که در رادیولوژی‌ها برای عکس برداری استفاده می‌شود و اشعه‌های ناشی از شکافت هسته‌ی اتم‌ها، می‌توان اشاره کرد. اشعه‌های نامبرده شده باعث شکستگی کروموزم ها و همچنین آسیب به DNA ی هسته‌ی سلول‌ها شده و باعث ایجاد جهش و در نهایت بروز سرطان‌ها می‌شوند، که از آن جمله می‌توان به سرطان پوست و سرطان خون اشاره نمود.

 ● برخی سرطان‌ها ناشی از اثرات سوء ویروس‌ها، روی سلول‌های بدن ایجاد می‌شوند، که از آن جمله می‌توان به ایجاد سرطان دهانه رحم توسط ویروس پاپیلومای انسانی و یا سرطان لنفوم بورکیت توسط ویروس اپشتین بار و یا برخی سرطان‌های خون اشاره نمود.

 راه مبارزه با عوامل سرطان زا:

در تمام موارد ذکرشده فوق آنچه مسلم است قدرت سیستم ایمنی بدن حرف اول را در دفاع در برابر سرطان‌ها می زند و جلوتر از آن اگر سلول‌های بدن ما با رعایت کامل ضروریات شش گانه و مثلث سلامت در سلامت کامل بسر ببرند، به این راحتی‌ها تحت تأثیر عوامل سرطان زا قرار نمی‌گیرند و تازه اگر سلولی به هر دلیلی دچار سرطان شود به علت ایجاد تغییرات آنتی ژنیک توسط سیستم قدرتمند ایمنی فردی (که ضروریات ششگانه را رعایت می‌کند و مثلث سلامت را رعایت می‌نماید)، به دام می افتد و نابود می‌گردد.

بنابراین برای مبارزه با سرطان در درجه اول باید از عوامل سرطان زا مانند ظروف پلاستیکی و مواد شیمیایی، دود سیگار و قلیان، اشعه‌های زیان بار و آلودگی‌های ویروسی (عمدتاً با رعایت اخلاق صحیح جنسی) پرهیز نمائیم و در درجه بعدی با رعایت اصول ضروریات ششگانه و رعایت مثلث سلامت در مقابل آنچه از عوامل، که بطور ناخواسته با سلول‌های ما مواجه می‌شوند و باعث سرطانی شدن آن‌ها می‌گردند، بیمه نمائیم، به امید روزی که همه ما با رعایت دستورات طب سنتی اسلامی ایرانی بتوانیم از بروز سرطان‌ها در بدن‌های خود جلوگیری نمائیم.

دکتر حسن اکبری متخصص آسیب شناسی،

دانشیار پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،

محقق و مدرس طب اسلامی ایرانی

http://drakbary.com/index.aspx?fkeyid=&siteid=3&fkeyid=&siteid=3&pageid=337&newsview=226

برچسب ها: اشعه ایکس, اشعه ماوراء بنفش, پلاستیک, رنگهای مصنوعی, سرطان زاها, سرطان ها, سم و سموم بدن, سموم وارداتی, عفونت, ویروس

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن