سبزی خوری و خاصیت آن در طب سنتی

????????
?جایگاه بلند سبزی خوردن درسفره ایرانی✨

?سبزی خوردن از مزیت های سفره ایرانی است .
در یک بشقاب سبزی خوردن ، گیاه های مختلفی با ویژگی های مختلف حضور دارند ولی تقریبا همه آنها اشتهاآور و مقوی گوارش اند .

✅در این میان بیشترین توصیه به مصرف #ریحان و #نعنا است که به هضم بهتر غذا و رفع یبوست کمک شایانی می کنند.

?البته افرادی که ترش میکنند باید از زیاد خوردن نعنا پرهیز کنند چون می تواند موجب تشدید ریفلاکس شود .

✅در رده دوم سبزی ها ، #جعفری و #گشنیز قرار دارند که موجب ایجاد تعادل در گرمی و سردی سبزی خوردن ، و تقویت گوارش می شوند و #مرزه و #ترخون نیر بخاطر مزه تند و تیزشان و مزاج خیلی گرم و خشکشان در رده #سوم قرار می گیرند .

?برخی سبزی ها مانند #تره و #تربچه ،نفاخ اند که باید کمتر استفاده شوند . ترخون و تره نیز در مصرف زیاد مشکل زا هستند .

✅بیشتر سبزی ها بجز گشنیز گرم هستند، #خرفه نیز که متاسفانه امروزه فراموش شده ، سرد و تر است و موجب کاهش عطش و ایجاد تعادل در سبزی خوردن ها می شود و به ویژه برای گرم و خشک ها ایده آل است .

نکته?
?حجم سبزی خوردن در هر وعده باید معقول باشد وگرنه به عکس ، گوارش را دچار اختلال می کند .

?سلامت و تندرست باشید?

?دکتر ناصر رضایی پور (متخصص طب سنتی ایرانی)

? @drmmohebbi

برچسب ها: تربچه, تره, جعفری, ریحان, سبزی ترخون, سبزی تره, سبزی جعفری, سبزی ریحان, سبزی گشنیژ, سبزی مرزه, سبزی نعناع, سبزیجات, مرزه, نعناع, سبزی تربچه

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن