سرماخوردگی و راهکار درمانی بر مبنای طب سنتی

چند نکته درباره درمان سرماخوردگی?

بقلم دکتر مجید انوشیروانی، PhD طب سنتی ایران، استادیار دانشکده طب سنتی مشهد

هوا سرد شده و احتمال بروز عفونتهای ویروسی دستگاه تنفس فوقانی یا همان سرماخوردگی معمولی در این روزها بیشتر است. پس به این نکات توجه کنید:

نخستین گوشزد مهم در مواجهه با سرماخوردگی آن است که تا حد امکان در دو سه روز اوّل از سرکوب آبریزش بینی و عطسۀ احتمالی با آنتی هیستامین ها پرهیز کنید.

قدری به بدن فرصت بدهید تا فرآیند پاکسازی را از طریق دفع ترشحات انجام بدهد تا از کلونیزه شدن ویروسها در مخاط دستگاه تنفس نیز پیشگیری شود.

به یاد داشته باشید که مصرف آنتی هیستامین به غلیظ شدن ترشحات دستگاه تنفس منجر می شود. غلیظ شدن و چسبندگی این ترشحات، هم می تواند باعث انسداد در مجاری خروجی سینوس ها به بینی شود و هم باعث رشد بیشتر و کلونیزاسیون ویروسها در این بستر می گردد.

بیاد داشته باشید هنگامی که ترشحات بینی و یا مجاری برونشی غلیظ باشند، مصرف آنتی هیستامین ها، منع شدیدتری دارد؛ اما اگر این ترشحات بسیار رقیق باشند و فرد دچار خارش و سوزش و گزش در بینی و چشم و سینه و گلو هم باشد، حتماً لازم است که ترشحات را به قوام غلیظتری درآورد تا از روان شدن آنها و نفوذشان به گوش میانی یا مجاری تحتانی و کیسه های هوایی ریه جلوگیری شود.

در این صورت نیز پیشنهاد من براساس آموزه های حکما، این است که فرد مبتلا به سرماخوردگی با ترشحات رقیق و سوزش مخاط تنفسی، سوپ جوی نیمه غلیظ همراه با عدس و ماش، و برگ و دانه گشنیز، و آلو و زرشک و کمی شلغم میل کند و از مصرف سیر و پیاز همراه با آن خودداری ورزد.

برچسب ها: سرماخوردگی

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن