???کانال تجارب طب اسلامی و ایرانی:
?بسم الله الرحمن الرحیم?
? موضوع تدریس:ضروریات سته در طب سنتی و اسلامی
? مدرس: استاد خطیری
? آب:
?خصوصیات آب سبک و لطیف:?
⬅️شیرین
⬅️صاف
⬅️سریع الانحدار (فرود امدن)
معین (کمک کننده بر هضم )
⬅️تقویت اشتها
⬅️عدم ایجاد نفخ و قراقر و ثقل
⬅️سرعت قبول سرما وگرما
⚛ انواع آب:?
?آب چشمه
?آب جاری
?آب باران
?آب چاه و قنات
?آب نزیز ( اب تراوشی غیر چشمه که همیشه از زمینهای متعفن نشات میگیرد.)
?آب های برف و یخی
?آب راکد
?آبی که با گوهر معدنی آمیخته است.
?آب شور
?اصلاح آب:?
↩️ ۱) تصعید ( بالا رفتن) و تقطیر (چکانیدن ) به قرع و انبیق ( ظرفی است برای تقطیر مایعات و گرفتن عصاره و عرق ) که اب مقطر به دست می آید که شبیه آب باران است.
↩️ ۲) جوشاندن
↩️ ۳) خضخضه یعنی در آب پاکیزه کردن و حرکت دادن
↩️ ۴) صاف نمودن و ازاله اجزا ارضیه
↩️ ۵) دفع ضرر آب بد: ممزوج کردن به گلاب یا کمی سرکه یا رب میوه های ترش مانند رب غوره یا انار
✅ بهترین آب:?
?آب سرد معتدل المقدار چه برودت ( سرما) طبیعی داشته باشد و چه عرضی اما برودت نباید در اثر انداختن برف یا یخ یا تگرگ در آب حاصل شده باشد.
?آداب نوشیدن آب:?
⬅️۱) گفتن بسم الله الرحمن الرحیم
⬅️۲) سلام دادن به حضرت سید الشهدا (ع) و لعنت فرستادن بر یزید ( لعنت الله علیه)
⬅️۳) آهسته
⬅️۴) پرهیز از ریختن آب به دهان
⬅️ ۵) پرهیز از خوابیدن بعد از نوشیدن
⬅️ ۶) اجتناب از نوشیدن به حالت خوابیده
✅ زمان نوشیدن آب:?
↩️ ۱) دو ساعت بعد از مصرف غذا مگر در فرد با معده گرم
↩️ ۲) موقع عطش صادق ( عطشی که در اثر خوردن غذاهای سرد لزج مثل ماهی تازه ایجاد شود صادق نیست و فرد هرچه آب بنوشد عطش زیادتر میشود و باید بر آن صبر کرد یا آب گرم نوشید یا عسل و یا زنجبیل تازه میل کرد یا آب خنک را مکید.)
⛔️اوقات ممنوعه شرب آب:?
?۱) بین طعام و بلافاصله بعد آن
?۲) هوای بسیار گرم
?۳)بعد از حرکات عنیفه ( سخت)
?۴) بعد جماع
?۵) بعد استحمام
?۶) بعد مسهل
?۷)بین خواب و بعد از خواب
?۸) آب گرم بعد از طعام شور
?۹) آب سرد بعد از طعام شیرین
?۱۰) آب بعد از فواکه (میوه ها)
موفق و سربلند باشید.?
لطفا نشر دهید.
ارتباط با مدیر:
@nafas_art
https://t.me/ostadkhatiri