خوردن قارچ برای چه کسانی ضرر دارد؟
سلامت آنلاین- به گفته یک پزشک و متخصص فیزیولوژی، قارچ از نظر طب سنتی دارای مزاج سرد و تر است و چون میزان سردی و رطوبت نسبتا زیادی دارد مصرف آن برای برخی افراد، مناسب نیست. سید مهدی میرغضنفری، در گفتگو با سلامت آنلاین افزود: افراد با مزاج یا معدههای سرد و ضعیف باید در مصرف قارچ احتیاط کنند تا دچار نفخ، سنگینی، درد معده و قولنج نشوند. قارچ مزاج سرد و تر دارد و چون رطوبت نسبتا زیادی دارد برای افراد ساکن در مناطق گرمسیری و کسانی که کارهای سنگین بدنی یا مزاج گرم دارند، به منظور جلوگیری از افزایش حرارت بدن و معده و غلیان خون می تواند مفید باشد اما کسانی که عموما دارای فعالیت بدنی زیادی نبوده و گوارش و بدن ضعیفی دارند، یا سرد مزاجند و در اقلیمهای سردسیری و فصول سرد قرار دارند، در مصرف آن نباید زیاده روی کنند که برایشان مضر است. این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش تصریح کرد: قارچ می تواند ماده و اخلاط خیلی غلیظی در بدن تولید کند و غلظت خون را بالا ببرد و باعث بروز بیماری های سوداوی و مقدمه بسیاری از بیماریها از جمله سکتهها و انسدادهای عروقی شود. وی ضمن اشاره به اینکه اگر قارچ، به صورت خام و زیاد مصرف شود ممکن است منجر به حالت قی، تهوع و استفراغ شود گفت: قارچ به خاطر ایجاد سنگینی در بدن، ممکن است باعث کرخت شدن سر، احساس سنگینی، حالت تنگی نفس و حتی بند آمدن ادرار شود و بهتر است آن را به صورت پخته یا تفت داده شده، ترجیحاً آبپز یا بخارپز به همراه گیاهان و ادویههای گرم مثل پونه استفاده کرد. این متخصص طب سنتی اضافه کرد: قارچ دیر هضم و نفاخ است و به افراد با مزاج سرد یا معدههای سرد و ضعیف توصیه میشود که به منظور پیشگیری از درد معده و قولنج در مصرف آن جانب احتیاط را رعایت کنند و گرم مزاجان هم بهتر است قارچ را روزانه مصرف نکنند، اما مصرف گهگاه آن در کنار غذاها و خورشها اشکالی ندارد.
http://mirghazanfari.ir/post-360.html
? قارچ ؛ بخوریم یا نخوریم؟
در مورد قارچ احادیثی وجود دارد. از پیامبر خدا (ص) نقل شده است که:«قارچ از گیاهان مفید و حتی بهشتی است و آب آن برای درد چشم سودمند است .» در جای دیگر، قارچ را با گیاه مَنّ (منّ و سلوا که در قرآن هم هست)مرتبط دانستهاند باید توجه داشت که قارچ انواع مختلفی دارد و همه آن ها الزاما مفید نمی باشند. باید با تحقیق مفصل تر مشخص شود که گیاهی که مد نظر حضرت معصوم (ع) بوده است چه قرابتی با قارچ امروزی داشته و یا از چه نوع قارچی می باشد. از نظر طب سنتی قارچ دارای مزاج سرد و تر است و میزان سردی و رطوبت نسبتا زیادی دارد در مناطق گرمسیری (مانند مناطقی که حضرات معصومین علیهم السلام ساکن بوده اند) و نیز در انسان هایی که دارای کارهای سنگین بدنی یا مزاج گرم می باشند، مصرف آن برای جلوگیری از افزایش حرارت بدن و معده و جوشش خون می تواند مفید باشد. اگر توسط مردم امروز که عموما دارای فعالیت بدنی زیادی نبوده و گوارش و بدن های ضعیفی دارند، زیاد خورده شود و جزء خوردنیهای روزمره انسان قرار گیرد، میتواند منجر به ضرر شود. مخصوصاً در افرادی با مزاج سرد و رطوبتی یا در افرادی با بلغم یا سودای زیاد و یا در اقلیمهای سردسیری و فصول سرد، مناسب نمیباشد.
قارچ ماده و اخلاط خیلی غلیظی در بدن تولید میکند، غلظت خون را بالا میبرد و در نتیجه ممکن است منجر به عوارضی بشود. بیماریهای سوداوی را زیاد میکند. در واقع تولید مایع لزج، بلغم و سودا را در خون و بدن زیاد میکند و ما میدانیم که این خود میتواند مقدمه بسیاری از بیماریها از جمله سکتهها و انسدادهای عروقی باشد.
اگر زیاد مصرف شود ممکن است منجر به حالت قی، تهوع و استفراغ شود. به خاطر سنگینی که در بدن ایجاد میکند، ممکن است باعث کرخت شدن سر، احساس سنگینی ، حالت تنگی نفس و حتی بند آمدن ادرار شود.
بهتر است برای مصرف پخته شود یا تفت داده شود (به صورت آبپز یا بخارپز بهتر است) و همراه با گیاهان و ادویههای گرم مثل پونه استفاده شود.
قارچ هضم سنگینی دارد و نفاخ است. افراد با مزاج سرد یا معدههای سرد و ضعیف باید در مصرف آن احتیاط کنند تا دچار درد معده و قولنج نشوند. بنابراین افراد گرم مزاج بهتر میتوانند از این گیاه استفاده کنند، ولی مسلما توصیه نمیشود که هر روز از این گیاه استفاده شود. به طور پخته شده و گهگاه در کنار غذاها و خورشتها اشکالی ندارد، ولی باید رعایت مزاج و فصل بشود.
در تبلیغات امروزی برای تغذیه ها از قارچ بعنوان یک مواد غذایی ویژه یاد میشود غافل از آنکه قارچ ذاتا سرد و بسیار دیرهضم و برای مزاج بلغمی سرد و تر و سوداوی سرد و خشک و روده های خشک و کیست پلی کیستیک رحمی یشدت مضراست