مفاصل درد و راهکاردرمانی با تنوع روغن گیاهی و شناسی گیاه حنظل بر مبنای طب سنتی

موضوع : خاصیت روغن و گیاه حنظل برمبنای طب سنتی 

ترکیبی ازروغنهای گرم برای مفاصل درد و بالاخص سنین بالااست

برای دردهای مفاصل و کمر درد ( با بدن مزاج سرد و بالاخص سوداوی ها ) به روش روغن مالی از چه نوع ترکیباتی استفاده کنیم؛:

مخلوط روغن های ( کوسه ماهی + بادام شیرین + بادام تلخ + قولنجان و سورنجان + رازیانه فقط برای خانمها + بادام تلخ +حنظل+ اسفند +سیاهدانه+ دارچین+ بابونه+ پونه + شوید+ قسط+ زیتون +زیره +کنجد+ اسطوخدوس + مصطکی+کندر+ سورنجان + قلنجان+رزماری+ بنفشه+ زیتون مالشی + گردو + شترمرغ +کوهان شتر) روزی سه بار برموضع و حواشی گرفتگی و درد مالیده شود و هربارتا ۲۰ دقیقه ارام ارام ماساژ شود و برای پاها روش برخلاف جاذبه زمین بوده و هرگونه فشارممنوع

?? حنظل یا هندوانه ابوجهل با نگاهی به طب سنتی چیست

به عربی کسب به شیرازی کوشت و به کرمانی خرزهره و هندوانه ابوجهل و به هندی کاپهل نیز نامند؛ ثمر گیاهی است به قدر هندوانه کوچک و نارنج متوسطی و در نهایت تلخی و نر و ماده می‌باشد. نر آن صلب‌تر و کوچک‌تر و ماده آن بزرگ‌تر و رخوتر و بهتر و مستعمل شحم مادۀ آن است که بیرون آن زرد و اندرون آن سفید مایل به زردی و متخلخل(چیزی که اجزای آن به طور کامل به هم متصل نباشد) و در نبات آن ثمر بسیار باشد و تخم آن سیاه بود. قوت ثمر آن مادام که در پوست است تا چهار سال باقی می‌ماند و چون بر آورند تا دو سال.

طبیعت آن در چهارم گرم و در سوم نیز گفته‌اند و در دوم خشک

 خواص عمومی فعل و انفعالات آن عبارت است از:

حل کنند گی و قطع کنند گی و مسهل انواع مختلف بلغم و جذب کننده اخلاط بلغمی از عمق بافت های بدنی است. آشامید آن برای معالجه امراض سرد مثل درد سر و شقیقه و فلج و لغوه و صرع و فراموشی و جلوگیری از ریزش آب بینی مزمن مؤثر است. و به دستورات معین پزشک برای باز کردن گرفتگی های مجاری دماغی و درد گوش و آسان کندن دندان و رفع زردی چشم و درد های ناشی از امراض سرد مالیخولیا و صرع و جوزام و سیاه کردن چشم آبی و امراض معده و امعاء و کبد و کلیه و مثانه و رحم و مفاصل مورد استعمال دارد. علاوه بر این انواع دردهای کمر و اسهال های معدی و قولنج بلغمی و بادی و سیاتیک و دردهای تکیه گاه های مفصلی را معالج است.تخم حنضل مسهل و استفراغ آور و باعث ایجاد دوار سر می شود. و اگر آن را مکرر شسته و در آب نمک بخیسانند تا تلخی آن زایل شود و بعد آن را کوبیده و با شیر و خرما جوشانند جهت سلامتی بدن مفید است. استعمال آن برای اشخاص گرم مزاج ایجاد دلپیچه می کند. و سردرد و امراض معده و باز شدن عروق را باعث می شود. و نباید آن را به تنهایی مصرف نمایند و برای جلوگیری از عوارض مزبور با صمغ عربی یا کتیرا یا مقل الیهود و یا نشاسته مصرف گردد. حنظل را باید خیلی نرم بکوبند و از صافی های نازک رد کنند زیرا خشن آن باعث دلپیچه و ناراحتی های سخت جهت امعاء می باشد

  افعال و خواص آن:

محلل و مقطع و مسهل اقسام بلغم و جاذب اخلاط بلغمیه از عمق بدن ، آشامیدن آن جهت امراض سر بارد[۱] مانند صداع و شقیقه و فالج و لقوه[۲] و صرع و نسیان[۳] و منع نزولات مزمنه و به چشم و چون در روغن زیتون بجوشانند و بدان سعوط[۴] نمایند جهت تفتیح سده دماغی و قطور آن جهت درد گوش و مالیدن بر دندان جهت آسانی کندن آن و سعوط آب تازه آن جهت رفع زردی چشم نافع است.

[۱] سرد و خنک

[۲]بیماری کجی دهان و روی که علت آن این است که عضله ها روی افتد و چشم و ابرو و پوست و پیشانی و لبها کوژ گردد.

[۲] فرآموشی

[۲] داروی به بینی ریختنی

[۳] بازدارنده

[۴] تقویت باه

??

حنظل محاسن و معایب آن از منظر طب سنتی چیست

حنظل مسهل سودا و مسهل بلغم و گشاینده عروق را با نگاهی به طب سنتی بهتر بشناسیم

 حنظل چیست !

میوه گیاهى است به قدر هندوانه ای بسیار کوچک و در نهایت تلخى، بوته اش شبیه به بوته هنداونه و برگش از آن کوچک تر و سبز است. قسمت داخلی زرد آن بد و آنچه در بوته، منحصر به یکى باشد، از جمله سموم است. شحم آن مادامى که در پوست باشد، قوتش تا چهار سال باقى است و آنچه بیرون آورده باشند تا دو سال و بهترین آن سفیدى است که از بوته پرمیوه گرفته باشند و مستعمل، شحم آن است.

در اولِ چهارم، گرم و در آخرِ دوّم، خشک، مسهل سودا و بلغم غلیظ، بازکننده انسداد عروق، سقط کننده جنین و قاتل آن و جاذب اخلاط از عمق بدن است. جهت فلج و امراض سرد دماغى و اعضاى عصبانى، عرق النسا و درد مفاصل، نزلات مزمنه غلیظه چشم و سینه، تنگی نفس انتصابى و ربو و سرفه مزمن و امراض سرد کلیه و مثانه، نافع است.

مضر دماغ گرم و معده، سردردآور، در هواى بسیار سرد باعث بروز دل پیچه و بی قراری، در هواى بسیار گرم باعث اسهال دموى و التهاب است و مصلحش کتیرا و مقل و نشاسته می باشد.

مضرّ بدنهای نحیف و مصلحش آب فواکه و قدر شربتش از یک دانگ تا نیم درهم است. بهترین اصلاح آن است که سائیده، به ماء العسل سرشته، خشک نموده سپس با کتیرا و غیره بسایند. بدلش به وز ن آن بیدانجیر و ثلث آن حرمل است.

حقنه جوشانده آن که درست آن را جوشانیده باشند جهت قولنج بلغمى و ریحى، عرق النسا، فلج و امثال آن نافع است. شیاف مقعدی آن مسهل قوى، شیاف واژینال آن قاتل جنین و دود سوزانده آن مدرّ حیض است.

استفاده موضعی سبز آن جهت عرق النسا و دردهاى سرد، ضماد آن چند مرتبه بر کف پا جهت جذام، سعوط آب آن جهت زردى چشم و پاشیدن آب طبیخ آن در خانه ها جهت کشتن کک و منع تولد آن مؤثر است.

اگر حنظل را سوراخ کرده، دانه هایش را بیرون آورند و با روغن زنبق، داخلش را پر کرده، منافذش را مسدود ساخته و به خمیر بگیرند و روى آتش گزارند تا چند جوش کند، خضاب آن و آشامیدن آن در حمام جهت سیاه کردن موى و منع سرعت سفیدى آن، مجرب دانسته اند.

قطور روغن زیتون که حنظل در آن جوشیده باشد جهت درد گوش، مالیدن آن بر دندان جهت آسانى کندن دندان، مؤثر است. سعوط این روغن مفتّح انسدادهای مغزی و سینوسها، استفاده موضعی آن رافع آثار و یرقان و نیکو کردن رخسار و رافع درد مقعد، اکتحال رماد آن به غایت جهت سیاه کردن چشم ازرق مفید است.

تخم آن مسهل، قی آور، باعث ایجاد سرگیجه است. ولی اگر چندین نوبت بشویند و در آب نمک بخیسانند تا تلخى آن زایل شود سپس کوبیده و با شیر و خرما بجوشانند، خوردن آن، باعث صحت بدن است.

برگ خشک حنظل به قدر دو درهم با نشاسته و صمغ، مسهل سودا و با انیسون و افتیمون و ایاره فیقرا جهت مالیخولیا و صرع و داءالحیه و جذام و امراض سوداوى نافع است. طبیخ ریشه حنظل جهت استسقاء و گزیدن عقرب و افعى و خون منجمد و داء الفیل مفید است. ضماد برگ آن با آب و نشاسته جهت تحلیل اورام و قطع سیلان خون منفجر، مفید است.

چون داخل حنظل را خالى کرده، سرکه در آن ریخته، بجوشانند جهت درد دندان و تقویت لثه، به غایت نافع است.

برای تهیه روغن حنظل باید دو جزء آب تازه آن را با یک جزء روغن کنجد و زیتون ترتیب داده بجوشانند تا روغن بماند، و اگر تازه آن نباشد، ربع رطل از شحم آن را باید جوشانید و با یک رطل روغن، طبخ نمود. این روغن جهت امراض سرد و دردهاى آن، منع ریختن موى، رفع صداهای اضافی و وزوز گوش و کرم آن، درد دندان و جوشش سر مفید است. آشامیدن یک درهم روغن حنظل مسهل بلغم و اقسام کرم و ماساژ دادن آن با زهره گاو بر ناف جهت اخراج اقسام کرم، و حقنه آن جهت قولنج، نافع است.

سایت معتبر انجمن تحقیقات طب سنتی ایران وابسته به دانشکده علوم پزشکی تهران

??

حنظل یا هندوانه ابوجهل 

هندوانه ابوجهل ( حنظل ) دارای مزاج گرم و خشک و دارای درجه ۳ حرارت است .

هندوانه دارای مزاجی سرد و تربا درجه حرارت ۲ بوده و مصلح آن پوست هندوانه ، عسل است .

هندوانه ابوجهل ( دارای مزاجی گرم و خشک )

خوردن هندوانه ابوجهل مدر و مسهل خوبی بسیار قوی یوده و جاذب اخلاط بلغمی از اعماق بدن است و بسیار تلخ و لعاب دار است و مسهل قوی بلغم است .

خوردن هندوانه ابوجهل برای مارگزیدگی بسیار مفید است و پاشیدن آب دم کرده آن در خانه باعث گریزان حشرات ، کک و جلوگیری از رشد حشرات میگردد .

ضماد پودر هندوانه ابوجهل بر سر باعث جلوگیری از ریزش مو و باعث سیاه شدن مو میگردد .

اگر دو گرم از هندوانه ابوجهل را در کپسول ریخته و بخورید انگل های گوارشی را می کشد .

دانه کرچک از نظر مسهلی جانشین هدوانه ابوجهل است .

با جوشانده هندوانه ابوجهل مقعد را شتشو می دهید تا کرمهای ریز مقعد از بین ببرد .

اگر هندوانه ابوجهل را روی ناف بچه جوشانده آنرا ضماد کنید انگل شکم نوزاد را دفع می کند .

اگر سه گرم هندوانه ابوجهل را با ادویه مخلوط کرده و بخورید ناراحتی ناراحتی معده ، روده ، کبد ، کلیه، مثانه را و رحم را رفع می کند و نیز درد مفاصل را تسکین می دهد .

مضرات هندوانه ابوجهل یا حنظل : مصرف خوراکی هندوانه ابوجهل یا حنظل باید زیر نظر پزشک باشد برای مصرف خوراکی هندوانه ابوجهل یک یا دو گرم آنرا در کپسول خالی ریخته و بخورید

وارد کردن پودر هندوانه ابوجهل در مهبل و رحم جنین را سقط می کند .

خوردن هندوانه ابوجهل مضر برای گرم مزاجهاست و باید آنرا با کتیرا ئ یا نشاسته بخورند تا عوارض آن از بین برود . و بعضی اعتقاد به سمی بودن آن دارند .

برچسب ها: حنظل, روغن جات گیاهی, روغن حنظل, روغن هندوانه ابوجهل, کمردرد, مفاصل

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن