میوه به و روش تهیه چای به بر مبنای طب سنتی

?..|..?..|..?..|..?..|..?..|..?
…|…?…|..?
?…  @ravazadeh
? #چای_به ?

?? #چای به ??

? در چند سال گذشته به بیشتر بیمارانی که در پاییز ملاقات کرده‌ام پیشنهاد کرده‌ام که چای به را خودشان در خانه آماده کنند و در شب‌های سرد پاییزی و زمستانی آن را بنوشند… نوشیدنی بسیار گوارا، خوش رایحه، خوش رنگ و متفاوتی که برای تقویت #قلب و اعصاب و معده سودمند است.

‌❗️ و امّا مراحل تهیه چای «به» به تجربه و روایت نگارنده:

✴️ برای تهیه این چای نخست باید “به” رسیده و شیرین ایرانی بخرید. “به‌های” وارداتی با این‌که ظاهر هندسی آراسته‌تری دارند در بیشتر موارد از بو و مزه لازم بی‌بهره‌اند و فایده طبی ندارند.

⬅️ “به” را خوب بشویید تا پرزهای روی آن برود. اگر پوست “به” کاملاً زرد باشد نیازی به پوست کندن نیست.
⬅️ پس از شستن “به” باید آن را با رنده فلزی خلال کنید تا قطعاتی به طول حدوداً ۳ سانتی متر و قطر حدود ۳ میلی متر به دست آورید. قطعات ریزتر یا درشت تر ممکن است در مراحل بعدی شما را با مشکل روبرو کنند.

⬅️ پس از این کار باید قطعات رنده شده “#به” را در یک سینی بگسترانید و روی وسیله گرمازایی با گرمای ملایم و پیوسته، مانند شوفاژ یا بخاری با شعله متوسط، قرار دهید. بسته به رطوبت هوا و دمای گرم کننده بین ۱ تا ۲ روز طول می‌کشد تا قطعات “به” خشک شوند. در این مرحله، خشکی نباید آن‌قدر شدید باشد که خلال‌ها را بتوان مانند چوب کبریت شکست.

⬅️ مرحله پایانی در تهیه چای “به”، بو دادن آن‌هاست که نیاز به کمی مهارت دارد وگرنه ممکن است چای خوب از کار درنیاید. برای این کار باید یک ماهیتابه فلزی را روی شعله گاز بگذارید تا ظرف خوب داغ شود به قدری که اگر قطره ای آب در آن ریختید به پرش درآید و زود بخار شود. سپس خلال‌های “به” خشک شده را یک‌باره در ماهیتابه ریخته و به سرعت با قاشق چوبی زیر و رو کنید تا حرارت بطور یکسان به همه خلال‌ها برسد. این کار را تا وقتی که رنگ خلال‌ها به قهوه ای پررنگ برسد ادامه بدهید. کمی دود بلندشدن از این خلال‌ها هیچ عیبی ندارد و حتی به خوش رنگ‌تر شدن چای هم کمک می‌کند، بنابراین از برخاستن کمی دود و دم نترسید.

⬅️ پس از تغییر رنگ و بوداده شدن “به‌ها”، ماهیتابه را از حرارت دور کنید و بگذارید خنک شود. سپس “به‌های” بوداده را در ظرف دربسته شیشه ای نگهداری کنید.

? برای تهیه چای برای هر نفر حدود یک قاشق غذاخوری معمولی از آن را در یک قوری با یک لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه روی بخار، خوب دم کنید و سپس نوش جان کنید.

? افزودن مقدار اندکی زعفران آثار قلبی و مغذی این چای را تقویت می‌کند و رنگ و مزه اش را هم ارتقاء می دهد.
اگر “به” کاملا شیرین بوده باشد نیاز چندانی به شیرین کننده ندارید ولی اگر دوست داشتید خوب است که آن را با کمی عسل شیرین کنید و بنوشید.

? برگرفته از:
? ravazadeh.com

✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
? sapp.ir/ravazadeh

➡️ http://t.me/joinchat/AAAAADwUOa6m6F-zvjncnw

برچسب ها: میوه به, چای به, روش تهیه چای به

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن