عرق کردن با بوی بد را با نگاهی به طب سنتی چگونه درمان شود

??پاسخ درباره تعرق بد بو و زیاد در زیر بغل و کف پا و بوی بد دهان

 امروزه برای مقابله با تعرق صدها روش هست

ولیکن تعرق بد رابایستی ریشه ای حل کرد کرم فلان و پواد فلان کاری به جایی نمیبرد

ما معتقدیم اندکی در بدن خودمان غور کنیم

بیماری شاید در خلط خون غالب + کیسه صفرا و لجن مرفتگی اش + یبوست مزمن و قدیمی و مشکلات مجاری در دفع فضولات + تغذیه بد و زیاد خوری در فلفل جات + عدم تحرک + عفونت روده + اسید معده ازدرون و…. بایستی جستجوکرد

بوی بد دهان، از آن مشکلاتی است که گاه ممکن است علت خطرناکی نداشته باشد، اما می‌تواند آنچنان باعث آزار انسان ها بشود که روابط اجتماعی و حتی پیوند زناشوئی را مختل کند و یا باعث گوشه‌نشینی و انزوای فرد شود.

علل یابی بوی بد دهان :

-مذمت مسواک زدن در دستشوئی ، پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم ) فرمودند مسواک کردن در دستشوئی دهان را بدبو می کند .

– امام على (علیه السلام )فرمودند : بسیار خوردن ، گندبویى مى آورد.

نکته های بسیار مهم برای شناخت علل بدبوئی دهان : – خوردن هرگونه نوشیدنی حتی آب معمولی همراه با غذا باعث فساد معده و در نتیجه بدبو شدن دهان میگردد پس کنار دستورات اسلام درباب آشامیدن زانوی ادب می زنیم تا سلامت باشیم :

بوی بد دهان، از آن مشکلاتی است که گاه ممکن است علت خطرناکی نداشته باشد، اما می‌تواند آنچنان باعث آزار انسان ها بشود که روابط اجتماعی و حتی پیوند زناشوئی را مختل کند و یا باعث گوشه‌نشینی و انزوای فرد شود.

علل یابی بوی بد دهان :

-مذمت مسواک زدن در دستشوئی ، پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم ) فرمودند مسواک کردن در دستشوئی دهان را بدبو می کند .

– امام على (علیه السلام )فرمودند : بسیار خوردن ، گندبویى مى آورد.

نکته های بسیار مهم برای شناخت علل بدبوئی دهان : – خوردن هرگونه نوشیدنی حتی آب معمولی همراه با غذا باعث فساد معده و در نتیجه بدبو شدن دهان میگردد پس کنار دستورات اسلام درباب آشامیدن زانوی ادب می زنیم تا سلامت باشیم :

الف : آشامیدن به سه نفس
پیامبر اکرم (ص) : اگر کسی آب بنوشد و در میان آن سه نفس بکشد از بیماری ناشی از یکجا سر کشیدن در امان است
ب: ایستاده آب آشامیدن در روز و نشسته درشب
پیامبر خدا (ص) – خطاب به علی (ع) : – ای علی ! ایستاده آب ( در روز ) بخور که برای تو مایه قدرت افزون تر سلامت بیشتر است .
امام صادق (ع) : ایستاده آشامیدن آب در روز ، مایه قدرت افزون تر و تن درستی بیشتر است .
امام صادق (ع) : ایستاده آشامیدن آب در روز ، موجب عرق کردن بیشتر و توان افزون تر بدن است .
امام باقر (ع) : ایستاده آشامیدن ، برای تو مایه افزون تر و سلامت بیشتر است .
امام صادق (ع) : ایستاده آشامیدن آب در روز ؛ غذا را گوارامی سازد و ایستاده آشامیدن در شب ؛ زرد آب ( یعنی صفرا و خشکی ) می آورد .
ج: آشامیدن آب نیم گرم
امام صادق (ع): دو چیز مناسب است که به هیچ درون نادرستی در نمی آیند ، مگر اینکه آن را به درستی می آورند ، و دو چیز نامناسب است که به هیچ درون سالمی در نمی آیند ، مگر اینکه آن را نادرست (و ناسالم ) می کنند. آن دو چیز مناسب ، عبارت اند از : انار و آب نیم گرم (ولرم ) و آن دو چیز نامناسب ، عبارتند از پنیر و گوشت خشک شده
آنچه در آشامیدن نابایسته است :
الف : دمیدن
پیامبر به گاه آشامیدن ، در ظرف نمی دمید و چون می خواست نفس بکشد ، ظرف را زا دهان خود دور می کرد تا نفس بکشد .
پیامبر خدا ؛ از اینکه کسی بازدم خویش را به ظرف برگرداند یا د رآن بدمد ، نهی فرمود .
ب: یکجا سر کشیدن
پیامبرخدا (ص) : اگر کسی از شما خواست آب بخورد ، جرعه جرعه بنوشد و یکسره سر نکشد ؛ چرا که درد جگر از سر کشیدن یکباره بر می خیزد .
پیامبر خدا (ص) : آب را بمکید وآن را یکجا سر نکشید ؛ چراکه درد جگر از آن برمی خیزد .
امام صادق (ع) – به نقل از پدرانش – علی (ع) از این که همه آب ، به یک جرعه نوشیده شود ، نهی کرد و فرمود :”سه یا دو جرعه باشد ”
ج: آشامیدن آب بسیار داغ
از پیامبر خداروایت شده که از آشامیدن ” حمیم ” (یعنی آبی که به غایت ،داغ است ) ،نهی فرمود .
د: آشامیدن آب در لابلای غذا خوردن
امام رضا (ع) هر کس می خواهد معده اش اورا آزار ندهد برروی غذا آب نخورد تا هنگامی که غذا خوردنت را به پایان می برد . هر کس چنین کند ، بدنش به رطوبت می گراید ، معده اش ضعیف می شود و رگهایش نیروی غذا رابه خود نمی گیرند؛ زیرا اگر پشت سر هم روی غذا آب ریخته شود ، آن غذا در معده نارس و بد گوارش می گردد .
ه : آشامیدن آب بر روی گوشت
امام علی (ع) : پیامبر خدا چون گوشت می خورد ، در آشامیدن آب ،شتاب نمی ورزید . یکی از یاران که از اهل بیت پیامبر بود ، ازایشان پرسید : ای پیامبر خدا ! چه قدر کم بر روی گوشت ، آب می آشامی !
فرمود : ” هیچ کس نیست که این گوشت چرب را بخورد و تا پایان غذا از آشامیدن آب خودداری ورزد ، مگر اینکه غذا را گوارا می یابد . ”
ز : آشامیدن آب بر روی چربی
پیامبر خدا (ص) : آشامیدن در پی چر بی ، بیماری ای در شکم است .
امام صادق (ع) : آب بسیار منوش ؛ چراکه سرچشمه هر دردی است .
ه : نوشیدن آب سرد پس از خوردن شیرینی
امام رضا (ع) : آاشامیدن آب سرد ،پس از خوردن چیز گرم و پس از خوردن شیرینی ، دندان ها را از بین می برد .

– با نگاه محققان طب سنتی : بوی بد دهان نشانه از گشادی دریچه ورودی معده ، پرخوری زیاد، هله هوله مستمر خوردن ، خشکی دهان بر اثر صفراوی شدن بدن ( یعنی بدن گرم و خشک ) ، حاکم شدن نزله های سرد و یا گرم در روده ،کم خونی ارثی ، مدفوع سفت و بودار ، یبوست و شکم نفاخ (علامتی قوی بر کبد چرب) ، پوسیدگی دندان‌ها، ترشح پشت حلق به‌دلیل عفونت سینوس‌ها و یا عفونت در سایر اجزای دهان

– یابیماری که دهانش بدبو و مدفوعش بوی تند دارد ، نشانه از درگیری بیماری در سراسر طول گوارش از دهان تا مقعد ( یعنی بین ۸ متر تا بیست متر روده عفونی ) را دارد .

– تغذیه ها بالاخص فست فودها که دارای ادویه تند زیاد هستند منجر به بدبوئی دهان و تولید عرق بدبوی مشمزکننده میشوند .

– اختلالات قاعدگی نیز از علل مهم بوی بد دهان در زنان است.

— سیگار + قهوه + مواد دخانی +سیر و پیاز + مواد خشک کننده روده ها هستند.

– مجامعت و یا استحمام گرفتن و یا استخر رفتن با شکم پر و یا خالی از علل عمده هستند .

درمان بوی بد دهان

– پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ): هر گاه وارد آبادى و بازده اى شدید و از وباى آن ترسیدید، از پیاز آن جا بخورید؛ زیرا که آن ، چشم را جلا مى دهد، مو را پاکیزه مى گرداند، آب کمر را زیاد مى کند، گام ها را سرعت مى بخشد، تیرگى چهره را مى برد و خستگى را نیز مى زداید.

– امام صادق (علیه السلام ): پیاز، دهان را خوش بو مى کند، پشت را قوى مى سازد و پوست را نرمى مى دهد.

از امام صادق (ع) درباره ى تره پرسیدند. فرمود: ((آن را بخور؛ چرا که در آن چهار ویژگى است : بوى دهان را خوش ‍ مى سازد؛ بادها را (از بدن ) مى راند؛ بواسیر را ریشه کن مى کند؛ و براى کسى که بِدان مداومت مى ورزد، مایه ى ایمنى از جذام است )).

امام صادق (ع) – به نقل از پدرانش (علیهم السلام ) -: نزد پیامبر خدا از سبزى ها یاد شد. فرمود: ((تره ، مهتر و سرآمد همه ى سبزى هاست و برترى آن بر دیگر سبزى ها، همانند برترى نان بر دیگر چیزهاست . در آن ، برکت است و آن سبزى من و سبزى پیامبران پیش از من است . من آن را دوست دارم و مى خورم . گویا بوته ى آن را مى نگرم که برگ هایش از سرسبزى و زیبایى در بهشت مى درخشند)).

– مسواک با نمک زده شود . امروزه خمیرهای دندان وارداتی بایستی مورد تامل ویژه قرار گیرند .

– با شکم پر و شکم خالی حمام و مجامعت ممنوع چون باعث نفخ شکم و یبوست و عفونی شدن گوارش میشود .

– مخلوطی از عرقیجات زنیان ، بادیان ( با نام دیگرش انیسون – رازیانه رومی – بادیان رومی) ،زیره سبز ، شاهتره قبل از هر وعده غذا بین یک استکان تا یک لیوان میل شود .

– مصرف تخم کرفس مجاری ادراری را پاکسازی می‌کند و در درمان بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتوئید، رفع بوی بد دهان، نفخ معده و بیماری‌های کیستی مفید است.

– سیب ، گلابی و هویج دارای فیبر زیادی هستند که جویدن آنها باعث ترشح بیشتر بزاق دهان شده و دهان را تمیز می کند.

تخم انیسون (بادیان رومی)، هل، گشنیز یا رازیانه را به میزان مساوی از هر یک داخل یک کاسه دردار بریزید و روی میز غذاخوری کنار نمک و فلفل بگذارید. جویدن فقط چند دانه باعث تازه و خوشبو شدن دهان میشود.

– برگ نعناع یا چوب دارچین با میکروبهای دهانی مبارزه می کند .

– توت ها ، خربزه و هندوانه ( به تفکیک مصرف شود و در صورت ناشتا خوردن و یا با هم خوردن باعث فساد معده و از بین رفتن هاضمه میشوند ) ، پرتقال و سایر میوه های سرشار از ویتامین C مانع از فعالیت میکروب مولد بوی بد دهان می شوند

– برای بد بوئی دهان روزانه چند دانه انجیر خشک  را در آب داغ خیس کرده و سپس یک استکان دمنوش هل را شب هنگام میل کنید .

کُندُرخوری با نگاهی به طب روائی

– امام على (ع): جویدن کندر، دندان ها را محکم مى کند، بلغم را رفع مى کند و بوى دهان را از بین مى برد.

– امام رضا (ع): زیاد کندر بخورید و آن را در دهان نگه دارید و خوب بجوید. جویدن آن براى من ، دوست داشتنى تر است . کندر بلغم را از معده مى شوید و معده را پاک سازى مى کند و عقل را قوى مى گرداند و غذا را گوارا مى سازد.

– عرق اسطوخودوس تاثیرگذار در رفع بوی بد دهان است .

پنیرخوری با نگاهی به طب روائی

امام صادق علیه السلام : چه نیکو لقمه اى است پنیر! دهان را تر و تازه مى کند، بوى دهان را خوش مى سازد، غذاى پیشین را هضم مى کند و براى پس از خود، اشتها آور است . هر کس آن را سر هر ماه بخورد، نزدیک است که هیچ حاجت او بى پاسخ نمانَد. یا در روایتی دیگر می فرمایند که پنیر را با گردو شب هنگام مصرف نمائید تا سموم کبد را خارج نماید و خوردن پنیر تنها مذمت شده است .

-برای مقابله با خشکی دهان ناشی از صفرای زیاد بدن ( یعنی بدن داغ و گرم و خشک ) بایستی از پودر لیموعمانی روی غذاها ، لیموی ترش تازه ، سماق ، زرشک ، آلوجات ، لواشک ، آب برگه و آش جو استفاده نمائیم و میوه های فصل مثل به ، انار شیرین و یا رب انار ، گلابی استفاده شود .

– برای مقابله با نزله سرد دهان افراد بلغمی بایستی از مصرف مواد غذایی چرب ، آبکی و سنگین مثل آش رشته ماکارانی و لازانیا پرهیز شود و مواد گلقند و غذاهای حاوی کرفس برای آنها مفید خواهد بودو همچنین مویزسیاه  که هسته آن خارج شده و در داخل آن نیم گرم از پودرهای مثل دارچین، شوید، میخک و زعفران در غذاها استفاده شودو یا نوشیدن شربت عسلاب و دمنوش رقیق رقیق زنجبیل مفید است.

برخی انواع بدبویی دهان ناشی از ریزش مواد نامناسب نزله ( خلط های کثیف و مانده و یا همان چرک بینی ) از سر به معده به هنگام به پشت خوابیدن است که مربای آمله و هلیله برای این منظور مناسب اند.

پاشیدن کمی پودر زنیان یا پودر رازیانه ( فقط برای بانوان ) هم بر روی نان برای معده های سرد مفید است.

دم کرده بادرنجبویه یا مصرف آن به صورت شربت یا جویدن تازه آن هم مفید است.

– امام کاظم علیه السلام می فرماید آویشن ( پودر و یا عرق آن در روی تغذیه و یا دوغ ) موجب رویش پرز در معده مى شود؛ همانند پرز پارچه مخمل ، البته گرم مزاج ها بایستی با مصلح آن مصرف کنند .

– پس خوردن آب یخ و بستنی باعث شوک روده و عروق میشود چون بدن آدمی درجه حرارت آن ۳۷ درجه است و بالعکس آب یخ صفر است و شوک هر بار نوشیدنی سرد مطلق باعث فساد روده و بالطبع عفونی شدن روده و دهان میشود .

– سرخکردنی با روغن نباتی ممنوع

– کندر جویدن به اندازه گندم

– مالیدن روغن بادام شیرین بر روی فم معده تا ناف تا خشکی روده زائل شود . این دستور دینی بایستی در بین خانوارها احیا شود .

– بایستی تصمیم بگیریم که یبوست را درمان کنیم چون یبوست ام الامراض بدن است که در وبلاگ یک مبحث جداگانه نوشته ام .

 عرق بدبوی زیر بغل چیست ؛:

جواب :وقتی فضولات آب خون از بدن بطور طبیعی دفع نگردد 

بایستی اصلاح تغذیه انجام شود + یک نوع غذا میل شود + فست فودها و تغذیه رستورانی کاملا حذف شود ++ سرخکردنی و چیپس و پفک و بالاخص سیر و پیاز حذف شود + مصرف عرقهای کاسنی با شاهتره در یک لیوان مخلوطی + خوراک های خوشبو کننده گلاب ٬ دارچین و هل و زعفران بسیار مفید است + پیاده روی مستمر طولانی+ حجامت عام

برچسب ها: بوی دهان, بوی عرق بد, دهان و بوی بد آن, زیربغل

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن