نفخ و گاز و بادهای شکم را با نگاهی به طب اسلامی و سنتی مدیریت کنیم

بادهای بدخیم در بدن را با طب اسلامی و طب سنتی درمانش کنیم 

??الف :؛ در طب اسلامی

 ۱- امام صادق ع : عطسه فراوان زدن سبب میشود بادهای بدخیمی که در سرو صورت فعالند با عطسه خارج شوند.

۲- امام صادق ع : خوردن پودر زنیان با مغزگردو ٬ بادهای بدن را دور میکند.

۳- امام کاظم ع : سبزی شنبلیله بخورید هرچند همسنگ طلا فروخته شود چون بادهای بلغمی و سرد مفاصل را میگیرد با یک مشت شنبلیله و یک مشت انجیر خیس کن و بپز و صاف کن و شیرابه سردش را بخور.

۴- امام صادق ع مخلوط آویشن با نمک بادها را از دل بیرون‌کند و دهان را خوشبو و معده را نرم و بوی دهان زایل و آلت تناسلی سفت میشود.

۵- پیامبراعظم ص : عسل شفایی است که بادها و تب را ازبین میبرد.

۶- امام رضاع : بپرهیز ازاینکه تخم مرغ و ماهی را باهم در معده جا بدهی چون سبب قولنج و باد بواسیر و دندان درد میشود.

۷- امام صادق ع : خوردن تره بادها را از بدن بیرون میکند.

۸- امام صادق ع : ترب بخور٬ چون برگش بادها را از بین میبرد.

۹- امام صادق ع : خوردن آلو در ناشتا تلخه ( یعنی خلط صفرا) را فرو

می نشناندو لیکن بادهای بدن رتحریک میکند .و یا مفاصل را نرم کرده و لیکن زیادنخور.

۱۰- فردی میگوید به امام صادق ع گفتم : میگویند زیتون بادها را در بدن فعال میکند ٬ حضرتش در پاسخ میفرماید زیتون بادها را دربدن دفع میکند .

۱۱- امام صادق ع : خوردن لوبیا ٬ بادهای نهفته درون را دور میکند .

۱۲- فردی نزد امام صادق ع از سروصدای شکم و غرغرشکمش گلایه کرد ٬ 

امام پرسید آیا درد هم داری 

پاسخ داد: آری 

حضرت فرمود :؛ برای درمانش از عسل و سیاهدانه چرااستفاده نمی کنی 

نکته ؛: درحال حاضر در طب سنتی ازاین روش برای حذف کیستهای پلی کستیک در بدن به مدت چهل روز استفاده میشود و عموما کیستهای نرم بلغمی ازبین رفته اند .

۱۳- امام علی ع : خوردن انجیر ٬ انسداد ها را نرم میکند و برای دفع بادهای قولنج ٬ سودمند است درروز٬ انجیر فراوان بخورید و در شب هم بخوریداما فراوان نخورید .

۱۴- امام صادق ع : درپاسخ فردیکه از سفیدشدن چشمش ٬ درددندان و بادها در مفاصلش اظهارناراحتی میکرد ٬ 

امام ع در پاسخ به اوفرمود قدری فلفل سفید و قدری دارفلفل به اندازه یک درهم بخور.

منبع روایات بالا در دانشنامه احادیث پزشکی دراسلام نوشته آیت الله ری شهری 

انتشارات دارالحدیث

????????

ب :؛ در طب سنتی :؛ 

۱- مصرف عرق زنیان. باعسل بعداز غذا .

۲- خوردن کره با عسل .

۳- قبل و بعد غذا به اندازه یک گندم نمک میل شود .

۴- وسط غذا آب میل نشود .

۵- خوردن عرق نعنا مخلوط به گلاب و عسل .

۶- بعد از غذای چرب خوردن آب ممنوع شود .

۷- خوردن روغن بادام شیرین با عسل روزی یکبار 

۸- مالیدن روغن زیتون مالشی از فم معده تا ناف به روش آرام به مدت ۲۰ دقیقه به مدت ۱۴ روز.

۹- روی برنج حتما پودر زیره سیاه چندگرم پاشیده شود .

۱۰- پرهیزاز غذاهای بدهضم مثل هلیم و شله زردو جگر.

۱۱- بررسی عملکرد طحال و کبد

۱۲- پرهیز از پرخوری و ضرورت خالی نگه داشتن یک سوم شکم .

۱۳- پرهیز از مجامعت با شکم پر و خالی.و تکراری و طولانی

۱۴- دورکردن یبوست از بدن .که اعظم دردهای گوارش ازاین مسیراست.

۱۵- پرهیزاز مصرف تغذیه فست فود.

۱۶- پرهیز از نوشیدن آب زیاد .

۱۷* پرهیزاز تغذیه هایی پرخطر و غلیظ :

غلات کارخانه ای + مواد گوشتی فریزری و بنجل + لبنیات کارخانه ای + نمک و کافئینی ها + نان بربری + آب های خیلی جوش و یا سرد و بستنی + ماست با آبلیمو + سسها + هلیم بادمجان + ماکارونی + سیر و ادویه جات فراوان خوردن + ترشیجات فراوان خوردن + خرمای زیاد + خشکبار زیاد + گوشت گاو و گوساله + گوشت شتر و بوقلمون و یا شتر مرغ فراوان خوردن + کشک + تخم مرغ + مجامعت طولانی و پی در پی + ایستاده در شب آب نوشیدن + انگور زیاد + انجیر زیاد + گلابی زیاد + زردآلو و قیسی زیاد + خیار زیاد

برچسب ها: تغذیه های پرخطر, تغذیه های مضر, سم و سموم بدن, گازو نفخ معده, گوارش, معده و نفخ, نفخ, نفخ و گاز با دیدگاه طب سنتی

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن