• تجارب طب سنتی
  • تغذیه
  • روغنهای طبیعی و صنعتی و محاسن و معایب آنها در تغذیه ها و سلامتی ها و بیماریها

روغنهای طبیعی و صنعتی و محاسن و معایب آنها در تغذیه ها و سلامتی ها و بیماریها

 حکمای ایرانی طبق دستورات طب سنتی، روغن رو به دو دسته تقسیم کرده اند???

✨ روغن های سرد یا صنعتی ✨

✨روغنهای گرم یا خوراکی✨

? روغنی که دارای طبیعت سرد است رو برای استفاده در صنعت و ابزارآلات???، مفید دانسته و روغن گرم رو برای استفاده ی انسان مناسب و قابل خوردن دانسته اند?

?حالا تفاوت این دو نوع روغن چیه؟

?روغن سرد یا صنعتی ?

? روغن سرد این طوریه که در مجاورت گرمای مطبوع ( مثل گرمای اجاق گاز برای پخت غذا) سفت می شه. دقیقاً همون اتفاقی که روی اجاق گاز و کاشی های آشپزخونه ی ما اتفاق میفته .

? این سفت شدن شاید تو ماشین ها خوب باشه اما تو بدن انسان بسیار مضره وقتی این روغنها وارد بدن می شه و به کبد که کارخانه ای پرکاره می رسه، به دلیل مجاورت روغن با حرارت داخل کبد (که به ۴۰ درجه می رسد) روغن سفت شده و کبد رو از کارکردن باز داشته و متوقف می کنه و می تونه بسیار بسیار کشنده باشه?

? این روغن هایی که الان مردم به اسم خوراکی مصرف میکنن، بارها گفته میشه بعد از مصرف بریزید دور?

? و این خصوصیت روغن صنعتیه که میماسه و مجدد قابل استفاده نیست?

? اگه روغن صنعتی باشه و بهش حرارت بدید، بالای ۶۰ درجه دود میکنه و سمی میشه و برای بشر فوق العاده مضره?

?ویژگی های روغن خوراکی اینه???

? در برابر حرارت های معمول مقاومه، دود نمی کنه، اگر ۱۰۰ بار مصرف کنیم باز میتونیم مجدد ازش استفاده کنیم☺

? اگه روغن خوراکی روی گاز یا کاشی آشپزخونه بریزه، هر وقت فرصت داشتید، یه دستمال بکشید، به راحتی پاک میشه?

? ولی اگه دیدید روغن، چسبندگی ایجاد کرده باید متوجه بشید که اون روغن، صنعتیه و خوراکی نیست چون ویژگی روغن صنعتی اینه که به زحمت از روی گاز یا… کنده میشه?

??حالا دلیلش چیه؟??

? وقتی روغن وارد بدن انسان? میشه، بدن انسان ۳۷/۵ درجه گرما داره ولی وقتی به کبد می رسه، دمای کبد ۴۰ درجه است?

? حالا اگه روغن خوراکی باشه دماش با دمای کبد برابره و مشکلی ایجاد نمی کنه?

? ولی وقتی روغن صنعتی به کبد برسه، چون گرمای کبد ۴۰ درجه است، باعث سفت شدن روغن صنعتی میشه?

? گفتیم روغن صنعتی در صنعت استفاده میشه و داخل ماشین ? که ریخته میشه، باید سفت بشه تا ماشین ? لغزندگی چربی رو داشته باشه تا موتور بهتر کار کنه?

? ولی برای بدن انسان برعکسه، چون وقتی روغن صنعتی وارد کبد شد و در کبد سفت شد، انسان دیگه نمیتونه کار کنه?

? و این کارخونه ی عظیم که اسمش کبده، از کار میفته و وقتی سونوگرافی می کنیم، متوجه میشیم کبدمون چربه?

?? در صورتی که ما اصلا چیزی به اسم ✨ کبد چرب ✨ نداریم. یعنی روغنی که خوراکی باشه، مطلقاً کبد چرب ایجاد نمی کنه. جالب اینه که کبد با چربی حال میکنه چرا ناراحت بشه؟؟

? حالا یه مطلب جالب تر ?

?? وقتی روغن صنعتی مصرف کنی و روغن اشتباه وارد کبدت میشه، به قلبت میرسه و هرچی بیشتر ورزش کنی، این روغن ها بیشتر نفوذ می کنه و یک آن سکته میکنی و میمیری ( البته دور از جون ) ولی متاسفانه حقیقت داره?

?? نتیجه این که هرچی بیشتر ورزش کنی و مدام این غذاهای فاسد هم مصرف کنی، متاسفانه زودتر میمیری? الان هم که بدبختانه تو ورزشکارای ما این امر زیاد اتفاق میفته. وسط زمینن یهو میفتن و…

?حالا بهترین روغن های خوراکی چه روغنی هستن؟????

? روغن زرد محلی که بهترینش روغن زرد گاویه

? روغن کنجد

? روغن دنبه

? روغن شحم گاو

? روغن زیتون

? روغن زرد محلی ?

? روغنیه که اول ماست رو درست میکنن بعد میذارن ترش بشه و داخل مشک یا امروزه داخل دستگاه میریزن، یه مقدار کره که بالا اومد، کره رو جدا میکنن و در ظرف مسی می جوشونن?

? بهترین روغن دنیا همین روغنه که از ماست تهیه میشه. و بهش ? روغن زرد ? یا ? روغن کرمانشاهی ? گفته میشه.

? چون بهترین هوا، بهترین غذا و بهترین طبع، طبع گرم و تر یا بهاریه و این روغن هم بهاریه. بعد روغن کنجد که طبعش به بهار نزدیکه و بعد روغن زیتون که طبعش گرم و خشک و تابستانیه?

? کسانی که طبع خیلی گرم دارن، تندخو و عصبی هستن ?، زیاد آب? می خورن، بدخواب هستن و….نشون دهنده اینه که طبعشون گرم شده در نتیجه به جای روغن زیتون بهتره از روغنی استفاده کنن که طبیعتش بهاری باشه مثل روغن کنجد، روغن کرمانشاهی، دنبه و …?

? روغن دنبه و روغن شحم گاو هم از روغن های خوبی هستن که طبیعت بهاری دارن ?

? ولی متاسفانه ملت ما رو از دنبه و شحم گاو طوری ترسوندن که فکر میکنن ضرر داره و نباید از اونها استفاده کنن. در صورتی که این تفکر اصلا درست نیست?

? روغن دنبه برخلاف عقیده بعضی ها که میگن چاق میکنه، اصلا اینطوری نیست و خوردنش مشکلی نداره فقط توصیه شده بالای ۵۰ سال دنبه رو لای نون نذارن و نخورن وگرنه خوردن روغنش مشکلی نداره☺

? ? روغن دنبه ? ?

? یکی از روغنهای مورد تایید جهت استفاده، روغن دنبه هستش که تو قدیم طرفدارای زیادی داشته به طوریکه تا چند دهه پیش دنبه از گوشت گرون تر بوده و ارزش بیشتری برای اون قائل بودن ?

 ? خصوصیات روغن دنبه ?

? دنبه تو دستورات دارویی هم به عنوان ضد افسردگی مطرح میشه .

? سبب لاغری

? آرامش اعصاب

? زیبایی صورت و…

? طرز تهیه روغن دنبه ?

? جهت تهیه روغن دنبه باید اول دنبه را ریز ریز کنید و شب تا صبح اونو تو آب نمک دریای رقیق بذارید و صبح اونو آبکش کرده و تو ظرفی بریزید و داخل اون بسته به حجمش یک تا دو لیوان آب بریزید و روی اجاق گاز قرار داده و شعله را خیلی کم کنید تا به صورت سوزنی و آهسته داغ بشه ?

? برای گرفتن بوی دنبه، می تونید از مواد خوش بو همچون هل، دارچین، گلاب یا پوست پرتقال و امثال اون استفاده کنید، سپس بعد از آماده شدن اونو از صافی رد کنید تا شفاف بشه?

? البته بهترین روش بوگیری دنبه اینه که پس از بیرون آوردن از آب نمک دریا، اضافه آب را دور ریخته و دنبه رو با شیر محلی گاو بذارید به تدریج بجوشه و چند عدد هل اضافه کرده و برای اینکه رنگ طلایی بگیره زردچوبه بریزید ?

? تذکر ?

? تفاله باقی مونده از تهیه دنبه اگر نسوخته باشه و سیاه نشده باشه، خوردنش اشکالی نداره. ولی چیزهای سوخته رو اصلاً نباید خورد، چرا که تولید خلط بد می کنه?

? روغن دنبه برای افراد مسن ?? و افرادی که مشکل قلبی ? دارند خیلی توصیه نمی شه، بهتره روغن کنجد و زیتون مصرف کنند?

? ? روغن شحم گاو ? ? 

روغن شحم گاو به روغن چربی اطراف قلوه گاه گاو ? گفته میشه که روغن بسیار لطیفیه و زود آب میشه?

? برای این که نسوزه و خوب آب بشه باید همراه اون، مقداری از روغن های جاهای دیگر داخل شکم گاو ? که جزء احشاء است و کمی مقاوم تر از روغن اطراف قلوه هستش هم اضافه کنید.

? مثلاً به ازای یک کیلو چربی اطراف قلوه، دویست گرم نیز چربی احشاء را داخل ظرفی ریخته و بذارید با شعله سوزنی کم کم آب بشه و بعد از آب شدن، روغن رو از صافی بگذرونید و داخل یخچال نگهداری کنید ?

? خواص روغن شحم گاو ? 

? این روغن یکی از بهترین روغن هاییه که برای انسان مفیده.

? برای آب کردن چربی زیر شکم هم استفاده از روغن شحم گاو تو مصرف خوراکی توصیه شده که بسیار برای تناسب اندام موثره.

? و از معصوم نقل است: ? من اکل لقمه شحم اخرجت مثلها من الداء ?هر که یک لقمه از شحم بخورد به همان اندازه درد از بدن او خارج می شود?

? گفتیم یکی از روغن های خوراکی مفید روغن ? کنجده ?

? کنجد حدود ۲۱۳۰ سال قبل از میلاد در ایران مورد کشت بوده تقریبا حدود ۵۲۰۰ سال پیش?

? این روغن رو هرچه نگه دارید اکسید نمیشه به شرطی که داخل ظرف شیشه ای بریزید و تو جای تاریک نگه دارید.

? از همه مهمتر لسیتین داره که چربی بد بدن( LDL) در بدن پایین بره و چربی خوب بدن( HDL) بالا بره?

? لسیتین اینقدر برای سلامتی بدن مهمه که خود بدن یعنی کبد اونو میسازه ?

? از لسیتین ماده ای درست میشه به نام? استیل کوانزیم A ? که اینقدر مهم و معجزه آساست که سیستم اعصاب و مغز مدیون این ماده است و کسانی که آلزایمر دارن این ماده در اونها دیده نمیشه?

? کنجد تنها گیاهیه که بعد نمک طعام، تخم کدو و سبوس گندم و جو دارای ماده حیاتی منیزیمه ?

? روغن کنجد مانع رشد سرطان پوست شده و جلوی تکثیرهای سلولی سرطان روده بزرگ رو میگیره و چروکهای پوست رو از بین میبره?

? ? خواص روغن کنجد ? ?

? نرم کننده پوست و رفع آثار کمبودی و سیاهی آن

? نرم کننده حلق و روده ها و مقعد

? کاهش دهنده کلسترول خون

? خاصیت ضد سرطانی

? پیشگیری از فشار خون بالا

? افزایش ذخیره ویتامین E بدن و لیسیتین

? ضد مسمومیت

? کمک در دفع سنگ کلیه

? قطع خونریزی بواسیر

? تأمین کننده مس_ کلسیم_ منیزیم_ روی

? برطرف کننده قولنج

? برطرف کننده سوزش مری و معده

? گفتیم بهترین روغن، روغنیه که از ماست گرفته میشه، قدیم هم میگفتن بهت نشون میدم یه من ماست چقدر کره میده?

? این ضرب المثل برای اینه که به ما بفهمونن کره رو از ماست میگیرن نه از کره گیاهی?

? این کره های گیاهی که تو بازاره، هیچ کس تا حالا جرات نکرده بگه که این چه گیاهیه که کره میده?

? ما از هیچ چیزی نمیتونیم کره بگیریم مگر این که از ماست بگیریم?

? روغن کانولا ?

? یکی از روغن هایی که در زمان قدیم به عنوان روغن صنعتی معروف بوده، روغنی به نام کانولا ( کانادا + اویل) که از گیاهی به نام? منداب ? تهیه می شد?

? این روغن، روغنی صنعتیه که توصیه میشه حتی حیوانات هم از این گیاه تغذیه نکنن چون باعث وحشی شدن حیوان میشه?

? اینو برای این گفتم که الان به افرادی که عمل قلب انجام میدن توصیه میکنن باید روغن کانولا مصرف کنن?

توجه کنید ??? این روغن های سرد و صنعتی بازار چه روغن مایع، روغن جامد یا نباتی، روغن ذرت،… وقتی وارد بدن میشن، تو معده، کبد، مفاصل و…. میبنده و ۹۰ روز طول میکشه از بدنتون بیرون بره تازه اگه بعدش روغن گرم و خوراکی مصرف کنید??

? ? پس در انتخاب روغن مصرفیتون دقت کنید و سعی کنید مواد طبیعی مصرف کنید ? ?

شحم به بافت چربی خیلی لطیف و شل گفته میشود و در طب سنتی شحم قلوه گاو و بز کاربرد زیادی داره و منظور از شحم قلوه با توجه به توصیف و تشریح در کتب مختلف در واقع غده فوق کلیه است که حاوی هورمونهای مختلف از جمله گلوکوکورتیکویید ها و مینرالو کورتیککویید ها و هورمون آندروژنی است که خواص ضد التهابی شهم کلیه بخاطر آن است .

برچسب ها: تغذیه سالم, روغن حیوانی, روغن خوراکی, روغن دنبه, روغن زرد محلی ( کرمانشاهی ), روغن زیتون, روغن شحم گاو, روغن صنعتی, روغن طبیعی, روغن کنجد, روغن گاوی, روغن گرم, شکم بزرگ زنان

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن