میوه به و خاصیت آن بر مبنای طب سنتی

???
?”به” و “رب به”
?بخش (۱)

?”به”میوه ای خوش طعم و عطر است که در بسیاری از نقاط ایران می روید .

?این میوه بصورت خام و پخته ، اغلب بصورت مربا و همچنیندر غذاهایی مثل خورش و خوراک مصرف می کنند .

?پوست آن براق و معطر بوده و با لایه ای کرک مانند به رنگ قهوه ای پوشیده شده است که با ساییدن از بین می رود.

?”به” را فقط به رنگ زرد روشن تهیه کنید زیرا نوع سبز آن مانند بسیاری دیگر از میوه ها نرسیده و خیلی سفت است .
?البته در صورتی که در میان “به های ” خریداری شده ، تعدادی سبز رنگ وجود دارد ، آنها را چند روز در دمای اتاق قرار دهید تا رسیده شوند .

?خواص غذایی و درمانی “به”

?”به” سرشار از ویتامین های A ، B ، C و همچنین قند و پپتین است . “به” رسیده ، دارای طبیعتی معتدل است در حالی که دانه آن یا همان “به دانه” طبعی سرد و تر دارد .

?به” برای درمان بسیاری از بیماریها از جمله?
عفونت های روده ای و ورم حاد روده ، اسهال مخصوصا از نوع خونی ، سوزش مجاری ادرار ، تنگی نفس ، سردردهای مزمن و التهاب های مختلف مفید است .

?این میوه برای جلوگیری از سقط جنین و تهوع دوران بارداری نیز بسیار مفید است .

?علاوه بر گوشت”به” دانه آن نیز اثر شفابخشی برای التهاب های دستگاه گوارش و مخاط ها ، سرفه های خشک ، سینه درد ، تب و گرفتگی صدا دارد ولی مراقب باشید از جویدن و بلعیدن “به دانه” بپرهیزید زیرا حاوی یک ماده سمی است که برای بدن مضر است.

✨بنابراین چند عدد “به دانه” را مدتی در دهان نگه داشته و مرتب بمکید تا لعاب آن خارح شود ، سپس بیرون بریزید. یا اینکه چند عدد “به دانه” را در آب داغ بخیسانید و از لعاب آن استفاده کنید .✨

?سلامت و تندرست باشید?

?دکتر علی قبادی (متخصص داروسازی و استاد طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران)

? @drmmohebbi

برچسب ها: تب, تنگی نفس, تهوع بارداری, سردرد مزمن, سقط جنین, سوزش مجاری ادراری, ورم روده, چای میوه به, ویار بارداری

مقالات مشابه

پل های ارتباطی

دفتر مرکزی قم: بلوار امین - بین کوچه 11 و 13

تلفن: 02532930344 - 09127553030

  • دانشنامه شفاسنتر
  • فروشگاه عسل حکیم
  • جامعة علوم القرآن